- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Pulse: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Υπερκομματικός προβληματισμός για την ακρίβεια
Δημοσκόπηση Pulse για τον ΣΚΑΪ: Στις 7 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Δύο βασικά στοιχεία ανέδειξε η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Το πρώτο είναι ότι διατηρείται η διαφορά των 7 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και το δεύτερο είναι ότι το βασικό θέμα που προβληματίζει τον κόσμο, είναι η ακρίβεια τόσο στην ενέργεια, όσο και στο σούπερ μάρκετ.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία αγγίζει ένα ποσοστό της τάξης του 33%, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων δείχνει να έχει -τουλάχιστον δημοσκοπικά- παγιωθεί στο συγκεκριμένο ποσοστό, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,5%, δείχνοντας ότι θα διαδραματίσει τον καθοριστικό ρόλο στις εκλογές, τουλάχιστον τις πρώτες.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης
Όσον αφορά τη σύγκριση «καταλληλότητας» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ως βασικούς διεκδικητές της εξουσίας στις επερχόμενες εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει ποσοστό 39% για καταλληλότερος πρωθυπουργός, έναντι 28% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Καταλληλότερος για θέματα ενεργειακής κρίσης, οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής Στο ερώτημα για το ποιος από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων είναι καταλληλότερος να χειριστεί τα «καυτά» θέματα της ενεργειακής κρίσης, της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί με μεγάλη διαφορά έναντι των πολιτικών του αντιπάλων Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη. Ειδικότερα στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον Αλέξη Τσίπρα.
To 2023 και στη λήξη της κυβερνητικής θητείας οι εκλογές
Αρνητικοί στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών εμφανίζονται οι Έλληνες, εκφράζοντας την προτίμησή τους στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σαφώς μέσα στο 2023 και ειδικότερα μετά τη λήξη της κυβερνητικής θητείας.
«Αγκάθι» η ακρίβεια - Ψηλά η εγκληματικότητα και τα ελληνοτουρκικά
Η ακρίβεια στα βασικά αγαθά για τη διαβίωση (ενέργεια, τρόφιμα) και κατά δεύτερο λόγο η εγκληματικότητα και τα ελληνοτουρκικά, είναι τα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους Έλληνες, όπως αναδεικνύεται από τη δημοσκόπηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έχουμε χρέος να ενισχύουμε τα νησιά με κάθε δυνατό μέσο», το μήνυμα Κικίλια
Πώς έφθασαν στην απόφαση να αποχωρήσουν
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές
«Ήταν φτιαγμένος από το σπάνιο μέταλλο μίας άλλης εποχής»
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών για να αποχαιρετήσει το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας
Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη μειώσει τις προβλέψεις της για τη φετινή συγκομιδή πολλών καλλιεργειών.
Η εξόδιος ακολουθία αναμένεται να τελεστεί στις 12 το μεσημέρι
«Είναι κόμμα μελών και αξιών» είπε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Συγχαρητήρια του ΠτΔ σε όσους συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Βαρέζε της Ιταλίας
Σκληρή απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας προς το ΠΑΣΟΚ για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Η συμβουλή στους νέους πολιτικούς
«Όπου και να σταθούμε αυτές τις ημέρες η Ελλάδα μάς πληγώνει», αναφέρει σε ανάρτησή του
Για Κυκλάδες, Κρήτη και Σαρωνικό
Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν μπείτε στο vouchers.gov.gr
Η στήριξη στις επιχείρησης που επλήγησαν
Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους
Ο σεβασμός των δικαιωμάτων της κάθε μειοψηφίας δεν είναι woke ατζέντα, αλλά συστατικό στοιχείο του δημοκρατικού πολιτεύματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.