Πολιτικη & Οικονομια

Μαντζουράνης για παρακολουθήσεις: Δεν έχουμε αποδείξεις, μόνο μαρτυρίες

Tι ανέφερε ο δικηγόρος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vaxevanis-_mantzoyranis

Ματζουράνης για παρακολουθήσεις: Υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων

Ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μαντζουράνης σε δυο συνεντεύξεις του επεσήμανε για τις παρακολουθήσεις ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις παρά μόνο μάρτυρες οι οποίοι βρίσκονται εν αναμονή να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη με τον όρο να τεθούν σε καθεστώς προστασίας.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης στον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, αλλά μόνο μαρτυρίες. «Τα γραφεία έκλεισαν. Μεταφέρθηκαν. Ο λογιστής άλλαξε και τα μηχανήματα όδευσαν αρχικά προς κάποια οικία, στα υπόγεια κάποιας κατοικίας στο Ψυχικό και μετά προς άγνωστον κατεύθυνση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων, οι οποίες είτε έχουν εξαφανιστεί, με την έννοια είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φυλαχτεί σε κάποιο ντουλάπι καλοκλειδωμένες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ή να απειλείται ότι θα χρησιμοποιηθούν προς τους κατάλληλους αποδέκτες».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μαντζουράνης επανέρχεται στο θέμα των αποδείξεων και των προστατευόμενων μαρτύρων αναφέροντας πως δεν βλέπει μεγάλες δυνατότητες αποδεικτικών στοιχείων παρά μόνο αν υπάρξουν προστατευόμενοι μάρτυρες.

Ο δικηγόρος αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών υποστήρξε ακόμη ότι υπήρχε κοινό κέντρο ΕΥΠ-PREDATOR που είχε θέσει υπό παρακολούθηση υπουργούς, στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, πολιτικούς αντιπάλους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.

Παρακολουθήσεις: Κλήση σε τέσσερις από την Επιτροπή Θεσμών για Predator

Με φόντο τα παραπάνω και ύστερα από αίτημα στο οποίο συμπίπτει σύσσωμη η αντιπολίτευση –ο αριθμός των βουλευτών τους καλύπτει την προϋπόθεση των 2/5– δρομολογείται, πιθανότατα για τα τέλη Νοεμβρίου, συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με αντικείμενο την κλήση σε αυτήν για την υπόθεση του λογισμικού Predator, του τέως γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου Γρ. Δημητριάδη και των κ. Φ. Μπίζιου, Ι. Λαβράνου και Ταλ Ντίλιαν, οι οποίοι –σύμφωνα με την αντιπολίτευση– μέσω εταιρειών σχετίζονται με το συγκεκριμένο λογισμικό παρακολουθήσεων.
Υπενθυμίζεται πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα είχε ζητηθεί, επίσης με αίτημα κομμάτων της αντιπολίτευσης, να προσέλθουν ως μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή, αλλά η Ν.Δ. τους είχε απορρίψει

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ