Πολιτικη & Οικονομια

Κοινωνικός τουρισμός-Ζαχαράκη: Οι άυλες κάρτες μπορούν να αξιοποιηθούν για την 28η Οκτωβρίου

Στα 12,7 δισ. ευρώ φέτος οι τουριστικές εισπράξεις

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διακοπές στην Ελλάδα
Διακοπές © Photo by Semina Psichogiopoulou/Unsplash

28η Οκτωβρίου - «Τουρισμός για όλους»: Οι άυλες κάρτες μπορούν να αξιοποιηθούν για το τριήμερο, λέει η Ζαχαράκη

Στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού «Τουρισμός για όλους» αναφέρθηκε στον ANT1 η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, που - μεταξύ άλλων- γνωστοποίησε ότι από τις 275.000 κάρτες που έχουν κληρωθεί, έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα μόλις οι 50.000 κάρτες, που είναι άυλες και «φορτωμένες» με 150 ή 200 ευρώ έκαστη.

Κάλεσε λοιπόν από τον τηλεοπτικό αέρα τους κατόχους να τις χρησιμοποιήσουν για να κάνουν διακοπές το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, στηρίζοντας παράλληλα τα καταλύματα, λέγοντας ότι το υπουργείο Τουρισμού θα πληρώσει αμέσως και χωρίς γραφειοκρατία τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων για τις κάρτες του προγράμματος που θα αξιοποιηθούν στις επιχειρήσεις τους.

Μάλιστα, η Υφυπουργός Τουρισμού είπε πως στις αρχές Ιανουαρίου θα γίνει νέα κλήρωση, με 20 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία θα φτάσουν σε 62 εκατομμύρια ευρώ τα χρήματα που έχουν δοθεί για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Σε ότι αφορά στα έσοδα από τον τουρισμό, η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε ότι στο πρώτο 8μηνο του έτους, «ουσιαστικά από τον Μάρτιο που ξεκίνησε η τουριστική περίοδος», έχουν καταγραφεί 12,7 δις ευρώ τουριστικές εισπράξεις.

«Αγγίζουμε το 2019 και πρέπει να περιμένουμε Σεπτέμβριο και Οκτώβριο γιατί είχαμε μεγάλες ροές τουριστών», κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε το «μανιφέστο» του κόμματός του - «Η Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής»
Ο Τσίπρας ανακοίνωσε το «μανιφέστο» του κόμματός του - «Η κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής»

Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα

Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως
Κεραμέως: Η πρόταση Ανδρουλάκη για 4ήμερη εργασία είναι επικίνδυνη, ατεκμηρίωτη και ανησυχητική

«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY