Πολιτικη & Οικονομια

Επεκτείνεται σε φούρνους και κρεοπωλεία το «καλάθι του νοικοκυριού»

Έρχονται νέα μέτρα στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mέτρα για τη συγκράτηση των τιμών στο ψωμί συζητούν υπουργείο Ανάπτυξης και οι εκπρόσωποι των αρτοποιών, καθώς καταγράφεται μεγάλη αύξηση λόγω εκτόξευσης των πρώτων υλών.
Μετά το καλάθι της νοικοκυράς στα σούπερ μάρκετ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί το «καλάθι του αρτοποιού», αλλά και το «καλάθι του κρεοπώλη» © Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης

Ακρίβεια: Aρτοποιοί και κρεοπώλες εξετάζουν το ενδεχόμενο να φτιάξουν το δικό τους καλάθι με προϊόντα, ακολουθώντας το «καλάθι του νοικοκυριού».

Mέτρα για τη συγκράτηση των τιμών στο ψωμί συζητούν υπουργείο Ανάπτυξης και οι εκπρόσωποι των αρτοποιών, καθώς καταγράφεται μεγάλη αύξηση λόγω εκτόξευσης των πρώτων υλών.

Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά το αποκαλούμενο «καλάθι του νοικοκυριού» στα σούπερ μάρκετ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και το «καλάθι του αρτοποιού» αλλά και το «καλάθι του κρεοπώλη», για την αγορά ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και κρεατικών. 

Οι κρεοπώλες και οι αρτοποιοί σκέφτονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να φτιάξουν το δικό τους καλάθι με προϊόντα, ακολουθώντας το «καλάθι του νοικοκυριού». Μέχρι στιγμής, οι επαγγελματίες και στους δύο κλάδους είναι θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ειδικά με τις αυξήσεις στα προϊόντα να συνεχίζουν αλλά και καταστήματα να αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα.

Η τιμή του ψωμιού έχει αυξηθεί κατά 15% τον τελευταίο χρόνο, ξεπερνώντας ακόμα και τα 3 ευρώ το κιλό, ενώ η τιμή του στα σούπερ μάρκετ ανέρχεται ακόμη και στα 4,5 ευρώ το κιλό. Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 200 φούρνοι έχουν βάλει λουκέτο, λόγω των υπέρογκων αυξήσεων στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το καλάθι του αρτοποιού θα περιέχει ψωμί, κουλούρια, βουτήματα και διάφορα άλλα είδη, ενώ το αντίστοιχο καλάθι στα κρεοπωλεία θα περιλαμβάνει κάποια βασικά είδη που συνήθως προτιμούν οι καταναλωτές. 

Όλα αυτά ενώ την ισχυρή πεποίθηση ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» θα διασφαλίσει σταθερότητα και φθηνότερες τιμές στα 50 προϊόντα που είναι απολύτως απαραίτητα για τη διαβίωση του μέσου νοικοκυριού, εκφράζει η ηγεσία του υπουργείου.

«Αφιερώνουμε τώρα ως κυβέρνηση όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή τη μάχη -παράλληλα και επιπρόσθετα των γενικότερων πρωτοβουλιών που αναπτύσσουμε ώστε να επιτύχουμε τις καλύτερες δυνατές τιμές για τον Έλληνα καταναλωτή-, προκειμένου οι πιο ευάλωτοι οικονομικά συμπολίτες μας να μπορούν να εξασφαλίζουν τα 50 βασικά προϊόντα για κάθε νοικοκυριό σε ανεκτές τιμές, κάτω του πληθωρισμού, ώστε να περάσουμε όλοι μαζί κι αυτόν τον κάβο» επισήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ