Πολιτικη & Οικονομια

Την άρση ασυλίας του Νίκου Παππά αποφάσισε η Βουλή

Για «διαρκή στοχοποίηση» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Την άρση ασυλίας του Νίκου Παππά για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση αποφάσισε η Βουλή - Η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Πλάνο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αίτηση άρσης ασυλίας του Νίκου Παππά © Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Την άρση ασυλίας του Νίκου Παππά για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης κατ' εξακολούθηση αποφάσισε η Βουλή - Η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής η αίτηση άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

Η δικογραφία αφορά στο αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης κατ' εξακολούθηση, καθώς περιλαμβάνονται τα πρακτικά της προανακριτικής επιτροπής που είχε συσταθεί για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπου ο κ. Παππάς είχε καταθέσει ως μάρτυρας, αλλά και τα υπομνήματα με τις ηχητικές συνομιλίες που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Υπέρ της αίτησης άρσης ασυλίας δήλωσαν 180 βουλευτές ενώ 99 βουλευτές δήλωσαν κατά.

Την άρση της ασυλίας του Νίκου Παππά αποφάσισε η Βουλή - H αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Κάνατε φέιγ βολάν τα προϊόντα κατασκοπείας εναντίον υπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας και προσπαθείτε να περιορίσετε τη δημοσιοποίηση πορισμάτων, για τις υποκλοπές, που σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα», είπε ο Νίκος Παππάς, απευθυνόμενος στα έδρανα της πλειοψηφίας, λίγα λεπτά προτού αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία.

«Η διαρκής στοχοποίησή μου σας έχει καταντήσει καταγέλαστους. Ειδικά όταν επιχειρείτε ανεπιτυχώς να κρύψετε τις δικές σας σκανδαλώδεις ιστορίες. Χτυπάτε όσο θέλετε. Μας κάνετε πιο δυνατούς. Ψάξτε όσο μπορείτε και όσο προλαβαίνετε. Διότι καθώς ψάχνετε, πέφτετε πάνω σε δικά σας ανομήματα. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι. Ψηφίστε λοιπόν με το μυαλό σας στο μέλλον. Εξήντα, από εσάς δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή. Σε μια Βουλή που η προοδευτική πλειοψηφία θα ελέγξει όλες τις δυσώδες υποθέσεις, της τελευταίας τριετίας και η δικαιοσύνη θα αφεθεί απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, εμφάνισε τον εαυτό του ως ένα ακόμα θύμα των «παρακρατικών παρακολουθήσεων» που στην περίπτωσή του συντελέστηκαν με τον «καλωδιωμένο Μιωνή». Ως «ενορχηστρωτή» δε της παρακρατικής παρακολούθησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατονόμασε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ιδίως για τη στάση της ΝΔ στην αίτηση άρσης ασυλίας του, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι η Βουλή αποφασίζει για μια υπόθεση παράνομης καταγραφή, την ίδια ημέρα που κλείνει τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές.

«Επιμένει όμως η ΝΔ, είπε, διότι θέλει να στείλει και η ΝΔ και η ηγεσία της, ένα έσχατο μήνυμα εκβιασμού σε όσους έχουν παρακολουθηθεί μέχρι σήμερα, και τους λέει να προσέξουν διότι μπορεί να έρθει στην ολομέλεια μια κοπτορραπτική, απομαγνητοφωνημένων συζητήσεων που έκανε η ΕΥΠ και τα παρακλάδια της», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, ο Νίκος Παππάς είπε η κυβέρνηση δεν θέλει να μάθει ο ελληνικός λαός, ποιος έδωσε την εντολή, για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ούτε ποιος οργάνωσε την παρακολούθηση του Χρήστου Σπίρτζη, ποιος οργάνωσε τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, δεν θέλει να μάθει ο ελληνικός λαός, για τον «διεθνή διασυρμό της χώρας» και «για το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης, στην καθομιλουμένη των Βρυξελλών, αποκαλείται ο Όρμπαν των Βαλκανίων». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ