- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας ήθελε να μου δείξει υποκλοπές της ΕΥΠ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαθίδρυσε ένα παρακράτος μέσα στο κράτος»
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας επιχείρησε να με επηρεάσει – Ήθελε να μου δείξει παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.
Για υποκρισία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Η πρώην πρόεδρος της βουλής σημειώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαθίδρυσε ένα παρακράτος μέσα στο κράτος, όπως και η Νέα Δημοκρατία. Η ΕΥΠ δεν λειτούργησε ποτέ ως Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας αλλά ως κομματικό και κυβερνητικό παραμάγαζο, έκθετο και ευάλωτο σε παράνομες εντολές και στην παρείσφρηση ξένων υπηρεσιών εν γνώσει των κυβερνώντων».
Υποστηρίζει πως «κανείς δεν επιθυμεί την πραγματική αποκάλυψη της αλήθειας. Ούτε και ο κ. Ανδρουλάκης το επιθυμεί, γι’ αυτό και χρησιμοποιεί την υπόθεση για κομματικό όφελος χωρίς όμως να δέχεται να λάβει την ενημέρωση που του προσφέρουν και η οποία δεν αφορά τον ίδιο ιδιωτικά αλλά τον ελληνικό λαό».
Ισχυρίζεται πως «ο ίδιος ο Τσίπρας επιχείρησε να με επηρεάσει επικαλούμενος παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, που μάλιστα θέλησε να μου δείξει. Η παρακολούθηση αφορούσε κρατούμενο ο οποίος υποτίθεται σχεδίαζε να ‘’φάνε έναν ΣΥΡΙΖΑΙο’’. Τότε είχα αρνηθεί να δω τις υποτιθέμενες απομαγνητοφωνήσεις και τους είχα πει: ‘’να προσέχεις ποιοι σου δίνουν και τι σου δίνουν και για ποιον λόγο. Αν ως πρωθυπουργός της χώρας διαβάζεις απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών κρατουμένων, είσαι σε πολύ κακό δρόμο».
Προτείνει να καταργηθεί το μοντέλο της ΕΥΠ το οποίο χαρακτηρίζει αποτυχημένο. «Είναι αποδεδειγμένο πια, εδώ και χρόνια, ότι, δυστυχώς, λόγω της βαθιάς διάβρωσής της, των εσωτερικών φραξιών, της οργιώδους κομματικοποίησης της ηγεσίας και των ανώτερων κλιμακίων και της έλλειψης δικλίδων ανεξαρτησίας και δημοκρατικών εγγυήσεων αλλά και ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού, η ΕΥΠ δεν λειτουργεί ως Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας αλλά ως κυβερνητικό και κομματικό εργαλείο εκβιασμών, κουτσομπολιού και πληροφοριών της κλειδαρότρυπας αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στο κομμάτι της εθνικής ασφάλειας που είναι το πραγματικό αντικείμενό της».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.