- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπακογιάννη για Ερντογάν: «Καλύτερα να μην έρθει ούτε βράδυ, ούτε πρωί...»
Οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου
Ντόρα Μπακογιάννη: Η απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε στην ΕΡΤ τις πρόσφατες, προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις οποίες απείλησε: «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».
«Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Τούρκος πρόεδρος είναι να μην έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα γιατί η απάντηση που θα πάρει θα τον δυσκολέψει πάρα πολύ. Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ καλά αμυντικά προετοιμασμένη και πάρα πολύ καλά θωρακισμένη διπλωματικά. Αυτό του δημιουργεί μια τεράστια ανασφάλεια. Άρα, εγώ δεν πιστεύω ότι θα έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα. Γαβγίζει αυτή τη στιγμή», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Στην ίδια συνέντευξη στην ΕΡΤ, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι οι προκλητικές του δηλώσεις δεν είναι μόνο προεκλογικά τρικς και ότι η ρητορική του έχει αποδέκτες και τους Αμερικάνους «που προσπαθεί να φοβίσει με τέτοιες κουβέντες. Έχει αποδέκτες και την υπόλοιπη Δύση, διότι βρίσκεται ανάμεσα στις δύο βάρκες. Έχει τεράστια διπλωματικά προβλήματα που προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να λύσει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτή η ρητορική έχει ένα αποτέλεσμα σε ολόκληρο τον κρατικό ιστό αλλά και σε επίπεδο τουρκικής κοινωνίας. Αυτή η ρητορική θα μας δυσκολέψει την επόμενη των εκλογών γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να έρθουμε σε κάποιας μορφής διάλογο».
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Οι προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα
Την απειλή που εκτόξευσε και μόλις πριν λίγες ημέρες, επανέλαβε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πριν αναχωρήσει για την περιοδεία του στα Βαλκάνια, προέβη σε δηλώσεις μη παραλείποντας για μια ακόμη φορά να αναφερθεί στη χώρα μας και να εκτοξεύσει ακραίες απειλές.
Συγκεκριμένα είπε: «Η Ελλάδα θα αποφασίσει τι είδους σχέση θα έχει με την Τουρκία σκεπτόμενη καλύτερα. Πάντα λέω ότι μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».
Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τη στάση της χώρας του στα περιφερειακά ζητήματα ισορροπημένη κάτι που εκτιμάται από τα άλλα κράτη. «Η κύρια ατζέντα της επίσκεψής μου θα είναι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πολιτικής κρίσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η οποία διαρκεί εδώ και ένα χρόνο. Θα τονίσω την υποστήριξή μου για την κυριαρχία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης», πρόσθεσε. «Η Σερβία είναι ένας σημαντικός εταίρος με τον οποίο συνεργαζόμαστε για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια. Μετά τις επαφές μας στη Σερβία, θα μεταβούμε στο Ζάγκρεμπ. Θα ανταλλάξω απόψεις με τους Κροάτες ομολόγους μας σχετικά με τις περιφερειακές εξελίξεις, ιδίως στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Ελπίζω ότι η βαλκανική μας περιοδεία θα είναι καθοριστική για το καλό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ερωτήματα για έργο προσβασιμότητας ΑμεΑ κόστους 277.000 ευρώ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.