- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μηταράκης: Ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί περίπου 80 χιλιόμετρα
«Η δομή του Ελαιώνα θα κλείσει οπωσδήποτε»
Νότης Μηταράκης: Οι δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης για την επέκταση του φράκτη στον Έβρο, τη δομή του Ελαιώνα και τις νησίδες στον Έβρο.
Ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα, δήλωσε σήμερα (19/8) ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Και επειδή η Τουρκία δεν είναι μια εμπόλεμη χώρα οι άνθρωποι αυτοί που έρχονται στη χώρα μας, έρχονται γιατί θέλουν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη. Ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην Ε.Ε. λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια. Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι σύμφωνα με τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και το Κτηματολόγιο το στίγμα που είχαν δώσει οι μετανάστες πριν από λίγες ημέρες, ήταν εκτός της ελληνικής επικράτειας. Όπως σημείωσε ο υπουργός, οι συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο, άλλα και ο φράχτης στον Έβρο, αναγκάζουν τους διακινητές να βρουν άλλες διαδρομές, εργαλειοποιώντας παράλληλα τις νησίδες του Έβρου.
Νότης Μηταράκης: Η δομή του Ελαιώνα θα κλείσει
Ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε και στο κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα: «Η κυβέρνηση σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων, που είναι ο ιδιοκτήτης της έκτασης, αποφάσισαν να κλείσουμε τη δομή του Ελαιώνα. Σε όλη την Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχουμε 52 χιλιάδες θέσεις φιλοξενίας εκ των οποίων μόνο 18 χιλιάδες χρησιμοποιούνται. Έχει γίνει μια πολύ μεγάλη αποσυμφόρηση τα τελευταία χρόνια».
Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ανέφερε ο κ. Μηταράκης, αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε δομές της χώρας 18.000 μετανάστες από 92.000 το 2020. Από τις 121 δομές που υπήρχαν πλέον λειτουργούν 34 σε όλη τη χώρα. Σχετικά με τις προσφυγικές ροές, ανέφερε ότι πέρυσι καταγράφηκαν οι χαμηλότεροι αριθμοί σε αφίξεις την τελευταία δεκαετία, με 8.500 μετανάστες. Φέτος αναμένεται να είναι η δεύτερη χαμηλότερη χρονιά της δεκαετίας σε μεταναστευτικές ροές με 7.000 αφίξεις μεταναστών έως τώρα.
Ελαιώνας: μετανάστες και αλληλέγγυα άτομα απειλούν το προσωπικό μας, αυτό δεν θα γίνει ανεκτό και η δομή θα κλείσει οπωσδήποτε. pic.twitter.com/1blil0hadk
— Νότης Μηταράκης - Notis Mitarachi (@nmitarakis) August 19, 2022
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.