- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μηταράκης: Ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί περίπου 80 χιλιόμετρα
«Η δομή του Ελαιώνα θα κλείσει οπωσδήποτε»
Νότης Μηταράκης: Οι δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης για την επέκταση του φράκτη στον Έβρο, τη δομή του Ελαιώνα και τις νησίδες στον Έβρο.
Ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα, δήλωσε σήμερα (19/8) ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Και επειδή η Τουρκία δεν είναι μια εμπόλεμη χώρα οι άνθρωποι αυτοί που έρχονται στη χώρα μας, έρχονται γιατί θέλουν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη. Ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην Ε.Ε. λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια. Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι σύμφωνα με τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και το Κτηματολόγιο το στίγμα που είχαν δώσει οι μετανάστες πριν από λίγες ημέρες, ήταν εκτός της ελληνικής επικράτειας. Όπως σημείωσε ο υπουργός, οι συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο, άλλα και ο φράχτης στον Έβρο, αναγκάζουν τους διακινητές να βρουν άλλες διαδρομές, εργαλειοποιώντας παράλληλα τις νησίδες του Έβρου.
Νότης Μηταράκης: Η δομή του Ελαιώνα θα κλείσει
Ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε και στο κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα: «Η κυβέρνηση σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων, που είναι ο ιδιοκτήτης της έκτασης, αποφάσισαν να κλείσουμε τη δομή του Ελαιώνα. Σε όλη την Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχουμε 52 χιλιάδες θέσεις φιλοξενίας εκ των οποίων μόνο 18 χιλιάδες χρησιμοποιούνται. Έχει γίνει μια πολύ μεγάλη αποσυμφόρηση τα τελευταία χρόνια».
Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ανέφερε ο κ. Μηταράκης, αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε δομές της χώρας 18.000 μετανάστες από 92.000 το 2020. Από τις 121 δομές που υπήρχαν πλέον λειτουργούν 34 σε όλη τη χώρα. Σχετικά με τις προσφυγικές ροές, ανέφερε ότι πέρυσι καταγράφηκαν οι χαμηλότεροι αριθμοί σε αφίξεις την τελευταία δεκαετία, με 8.500 μετανάστες. Φέτος αναμένεται να είναι η δεύτερη χαμηλότερη χρονιά της δεκαετίας σε μεταναστευτικές ροές με 7.000 αφίξεις μεταναστών έως τώρα.
Ελαιώνας: μετανάστες και αλληλέγγυα άτομα απειλούν το προσωπικό μας, αυτό δεν θα γίνει ανεκτό και η δομή θα κλείσει οπωσδήποτε. pic.twitter.com/1blil0hadk
— Νότης Μηταράκης - Notis Mitarachi (@nmitarakis) August 19, 2022
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.