Πολιτικη & Οικονομια

O ΣΥΡΙΖΑ κάνει το πρώτο βήμα για άρση της μονιμότητας στο δημόσιο

Ένα βήμα το οποίο κανείς δεν περίμενε

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ανάρτηση του Ακρίτα Καϊδατζή για κατάργηση της ΕΥΠ και ίδρυση νέας υπηρεσίας πληροφοριών, η αντίδραση του Παύλου Πολάκη και το θέμα άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο.
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Η ανάρτηση του Ακρίτα Καϊδατζή για κατάργηση της ΕΥΠ και ίδρυση νέας υπηρεσίας πληροφοριών, η αντίδραση του Παύλου Πολάκη και το θέμα άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο.

Δεν πίστευα ποτέ οτι θα ερχόταν η μέρα που θα στήριζα μια πρωτοβουλία των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά να που ήρθε και με σιγουριά ανακατεμένη με δισταγμό (είναι περίεργο αυτό που αισθάνομαι) δηλώνω ότι ενώνω τη φωνή μου με αυτή του συντρόφου Πολάκη (ναι, ναι αυτουνού) και του συντρόφου Καϊδατζή οι οποίοι επιτέλους βάζουν θέμα μονιμότητας στο δημόσιο. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά είναι πολύ πιθανό ο σύντροφος Πολάκης να είναι ο πρώτος βουλευτής αριστερού κόμματος που στηρίζει μια τέτοια προσπάθεια.

Σε περίπτωση που νομίζετε ότι έχω τρελαθεί να σας πω πως ο σύντροφος Ακρίτας Καϊδατζής, Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης του Αλέκση, έκανε μέσω τουίτερ την εξής ωραία πρόταση: «Και ο πιο καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να καταργήσει την ΕΥΠ και να ιδρύσει νέα υπηρεσία πληροφοριών. Κι αφού μαζί καταργηθούν όλες οι οργανικές θέσεις της, οι υπάλληλοι της δεν θα προστατεύονται από τη μονιμότητα και θα μπορούν να απολυθούν».

Ανάρτηση του Ακρίτα Καϊδατζή

Όμως, η ωραία πρόταση του συντρόφου Καϊδατζή δεν θα είχε ιδιαίτερο αντίκτυπο αν δεν ερχόταν ο σύντροφος Πολάκης να την προσυπογράψει.

Ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στα social media

Κάποιος μπορεί να παρατηρήσει ότι οι σύντροφοι πιθανότατα απλώς θέλουν να βάλουν σε εφαρμογή την προτροπή του ηγέτη της ελληνικής αριστεράς για έλεγχο όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και άλλων «αρμών της εξουσίας» αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει οτι η αριστερά, προκειμένου να επιδιώξει τον έλεγχο των αρμών, απαρνιέται το πιο μεγάλο της ταμπού: τη μονιμότητα στο δημόσιο. Και μπορεί οι σύντροφοι να μιλούν ειδικά για την ΕΥΠ αλλά, όπως κάθε σύντροφος επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία, το θέμα είναι να γίνει η αρχή και «να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου» ο οποίος άπαξ και ανοίξει δεν ξανακλείνει ποτέ. Με λίγα λόγια (και σύμφωνα με όσα έχουν πει οι σύντροφοι στο παρελθόν) η άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων της ΕΥΠ δεν θα είναι παρά το πρώτο βήμα για την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο γενικότερα.

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα βήμα το οποίο κανείς δεν περίμενε (αν και από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί κανείς να τα περιμένει όλα) και οφείλουμε να τον στηρίξουμε. Γιατί κάθε προσπάθεια για άρση της μονιμότητας στο δημόσιο είναι μια καλή προσπαθεια απ’ όπου κι αν προέρχεται. Και μπράβο της. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ