- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ύποπτη η προσπάθεια υποβάθμισης της υπόθεσης παγίδευσης του κινητού μου»
«Ας αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει καλά τη δουλειά της»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από τα Χανιά Κρήτης, μίλησε εκ νέου για την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου με το λογισμικό Predator.
Στα Χανιά περιόδευσε το πρωί της Δευτέρας (1/08) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και στελέχη του κινήματος συνομίλησαν με πολίτες και εμπόρους και έγιναν αποδέκτες της αγωνίας τους για το αυξημένο κόστος ζωής.
Απαντώντας σε ερώτηση για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το λογισμικό Predator, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι«δεν είναι προσωπικό ζήτημα αλλά ζήτημα Δημοκρατίας».
Και εξήγησε: «Και είναι το λιγότερο ύποπτη η στάση του Μεγάρου Μαξίμου να προσπαθεί να υποβαθμίσει αυτό το ζήτημα, διαχέοντας συνεχώς είτε από τα στελέχη της ΝΔ είτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο fake news στην ελληνική κοινωνία. Συνεχώς προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα. Σήμερα άκουσα να υποστηρίζουν ότι είναι μια απλή κυβερνοεπίθεση. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα».
«Ξέρει πολύ καλά ο κ. Μητσοτάκης περί τίνος πρόκειται. Πόσο σοβαρή είναι η απόπειρα να γίνει ρομπότ το κινητό ενός υποψήφιου πολιτικού αρχηγού. Δεν περιμένω να μας πει η ΕΥΠ ότι δεν είναι πίσω από αυτά, από αυτήν την προσπάθεια που υπονομεύει τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Περιμένω να μας πουν οι αρμόδιοι, η Δικαιοσύνη και οι μυστικές υπηρεσίες, ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες δόλιες πρακτικές, που το επαναλαμβάνω, δεν είναι μια απλή συνακρόαση. Είναι η προσπάθεια να καταγραφεί υλικό μέσα από την κάμερα, ακόμη και ηχητικά.Είναι πρωτοφανές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έχουν ελεγχθεί περίπου 250 κινητά Ευρωβουλευτών και δεκάδων συνεργατών τους και δεν βρέθηκε σε κανέναν τίποτα παρόμοιο. Να σταματήσει να λέει ψέματα ο κ. Οικονόμου που υποστήριξε προχθές ότι έγινε και σε άλλους. Να μας πει τα ονόματα ευθέως η ΝΔ, σε ποιους άλλους Ευρωβουλευτές που έγινε έλεγχος, βρέθηκε παρόμοιο λογισμικό» ανέφερε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης.
Νίκος Ανδρουλάκης για λογισμικό Predator: «Δεν θα επιστρέψω σε κανέναν να αφήσει αυτήν την ιστορία»
«Ας αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει καλά τη δουλειά της. Είναι θέμα Δημοκρατίας. Δεν είναι προσωπικό ζήτημα. Εγώ δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αφήσει αυτήν την ιστορία να περάσει έτσι. Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, ο λαός της Κρήτης, ο λαός των Χανιών είναι ένας δημοκρατικός λαός. Δώσαμε αγώνες για να έρθει η μεταπολίτευση.
» Καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια για να πάνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πρακτικές συγκεκριμένων παρατάξεων της προηγούμενης δεκαετίας. Ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ως απλός Έλληνας πολίτης θα δώσω αγώνα για να μην επαναληφθούν αυτές οι χυδαίες πρακτικές στην πατρίδα μας, ώστε κάθε πολίτης να νιώθει ότι ζει ασφαλής και μεγαλώνει τα παιδιά του σε μια κανονική χώρα με ισχυρή δημοκρατία και σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου» τόνισε ακόμη.
«Απαγορευτικό το κόστος ζωής για τους Έλληνες πολίτες» - Το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση
Μιλώντας για το ενεργειακό κόστος και την ακρίβεια ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Το κόστος ζωής είναι απαγορευτικό για την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών αλλά και για την προσπάθεια που κάνουν οι επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας να επιβιώσουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες».
Και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα όμως ο ελληνικός λαός την πληρώνει καθημερινά στο κόστος ζωής, στα ενοίκια, στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Τα ελληνόπουλα ψάχνουνστέγη για να πάνε στα Πανεπιστήμια και να σπουδάσουν, να ανοίξουν μια νέα σελίδα στη ζωή τους, αλλά δεν βρίσκουν προσιτή, φτηνή κατοικία για να χτίσουν τη νέα τους ζωή».
«Αυτά είναι πολύ μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει καμία, μα καμία διάθεση, να τα αντιμετωπίσει. Γι’ αυτό πρέπει τα πράγματα να αλλάξουν γρήγορα και να αποκτήσουμε μια Κυβέρνηση η οποία να έχει στον πυρήνα της τις σοσιαλδημοκρατικές αξίες. Τις αξίες που θέλουν κοινωνική δικαιοσύνη, διαφάνεια και αξιοκρατία και μια οικονομία ζωτική με πολλές καλές θέσεις εργασίας για τα ελληνόπουλα, για να μείνουν στον τόπο τους, να παράξουν, να κάνουν οικογένειες και να έχουμε πραγματικά καλύτερη προοπτική ως χώρα» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή αντίδραση εισαγγελέων στο αίτημα παραίτησης - Κλιμάκωση έντασης για τις υποκλοπές
Βασίζεται στο διαβιβαστικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι αντάρτες, έχουν άποψη»
Αυξάνονται οι φόβοι της ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν
«Προς όφελος της κοινωνίας», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Χρηματοδότηση έως 100% για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Χαμηλότερη ανάπτυξη, αυξημένος πληθωρισμός και νέα μέτρα στήριξης στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο
Για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Από τον τραμπισμό και την άνοδο της Κίνας έως τον κίνδυνο ενεργειακού σοκ και τη δημοκρατική φθορά, ο Μάρτιν Γουλφ χαρτογραφεί έναν κόσμο αυξημένης αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Oι διορισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες
Πότε πληρώνεται το έκτακτο βοήθημα, αναλυτικά παραδείγματα
Πότε είναι προγραμματισμένη η πληρωμή
«Έχουμε αναρωτηθεί τι συνεπάγεται αυτό για μια μικρομεσαία επιχείρηση;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί
Στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.