Πολιτικη & Οικονομια

Κόντρα Πλεύρη - ΣΥΡΙΖΑ για το PCR του Αλέξη Τσίπρα

«Ο Τσίπρας ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό ενώ έπρεπε να είναι σε καραντίνα» - Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thanos_pleyris.jpg
Θάνος Πλεύρης © Εurokinissi

Ο Θάνος Πλεύρης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «έσπασε» το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και ίσως την καραντίνα για να πάει στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μία κόντρα μεταξύ Θάνου Πλεύρη και Αλέξη Τσίπρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες με αφορμή την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο Αλέξης Τσίπρας είτε δεν έπρεπε να πάει στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο γιατί δεν είχαν τελειώσει οι πέντε μέρες της υποχρεωτικής καραντίνας του είτε είχε τελειώσει το 5ήμερο και έπρεπε να φοράει υποχρεωτικά μάσκα.

Να θυμίσουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει στις 20 Ιουλίου ότι βρέθηκε για δεύτερη φορά θετικός στον κορωνοϊό, αφού νόσησαν και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα και ο μεγάλος τους γιος. Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε στις 24 Ιουλίου και όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης είτε έπρεπε να είναι σε καραντίνα, άρα την «έσπασε», είτε έπρεπε να φοράει μάσκα και δεν το έκανε.

«Μας εγκαλεί η αντιπολίτευση ότι πρέπει να επαναφέρουμε πιο αυστηρά μέτρα και με λύπη μου είδα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς: υπάρχουν πέντε μέρες απομόνωσης, που δεν μετράει η πρώτη μέρα, ο κ. Τσίπρας ήταν στην 4η μέρα στις 24 Ιουλίου, αν δεχτούμε ότι νόσησε την προηγούμενη μέρα, ήταν στην 5η μέρα. Θα έπρεπε να είναι πέντε μέρες καραντίνα γιατί δεν έχει κανένα νόημα αν έχεις θετικό ή αρνητικό τεστ. Βρέθηκε με μάσκα KN(95) στις πυρκαγιές (σ.σ. στις περιοχές όπου επλήγησαν) και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα. Το πρωτόκολλο είναι ένα και σαφές: πέντε μέρες καραντίνα και οι επόμενες πέντε μέρες μόνο με μάσκα», είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης.

«Κανονικά αν ισχύουν οι ημερομηνίες που ο ίδιος έχει δώσει, ήταν στην 5ήμερη καραντίνα και δεν θα έπρεπε να έχει βγει. Αν είχε νοσήσει νωρίτερα και το ανακοίνωσε στις 20 θα έπρεπε να είναι με μάσκα», συνέχισε ο Θάνος Πλεύρης.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εκπροσώπου του, Νάσου Ηλιόπουλου, ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε αρνητικό PCR από το Σάββατο (το έδωσε και στη δημοσιότητα) και αποκάλεσε τον Θάνο Πλεύρη «τελειωμένο ακροδεξιό τρολ» και απαίτησε από τον υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να παραιτηθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ