- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εδρα κλασικών σπουδών στο Newnham College του Cambridge - Ο ρόλος της Δόμνας Μιχαηλίδου
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων είναι απόφοιτος του Κολεγίου
Νέα έδρα κλασικών σπουδών, αποκλειστικά για γυναίκες, στο Newnham College του Cambridge - Η Δόμνα Μιχαηλίδου και το Ιδρυμα Ωνάση
Νέα έδρα διδασκαλίας κλασικών σπουδών αποκλειστικά για γυναίκες δημιουργήθηκε με τη συμβολή της Δόμνας Μιχαηλίδου στο Newnham College του Cambridge, όπου βρέθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το διήμερο 27 και 28 Μαΐου 2022.
Η Δόμνα Μιχαηλίδου βρέθηκε στο Newnham College με αφορμή τον εορτασμό των 150 ετών από την ίδρυση του Κολεγίου και έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκε, ως απόφοιτη και η ίδια του Κολεγίου.
Η νέα μόνιμη θέση διδασκαλίας κλασικών σπουδών, αποκλειστικά για γυναίκες στο Newnham College διασφαλίστηκε μέσω του Onassis Classics Fellowship.
Στο πλαίσιο των εορτασμών, η υφυπουργός παρευρέθη στην ομιλία της διάσημης καθηγήτριας Mary Beard, ενώ πραγματοποιήθηκε δείπνο προς τιμή της Δόμνας Μιχαηλίδου, αλλά του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσία καθηγητών κλασσικών σπουδών.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Cambridge, η Δόμνα Μιχαηλίδου, συνάντησε και συζήτησε με τον εν ενεργεία βουλευτή του Cambridge, Daniel Zeichner, για θέματα που αφορούν στις συνέπειες του Brexit και γενικότερα στην κεντρική πολιτική σκηνής της Αγγλίας. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων, με εκπροσώπους των τοπικών αρχών για θέματα κοινωνικής πολιτικής.
Ειδικότερα, συνάντησε τον Richard Howitt, δημοτικό σύμβουλο, την Jane Wilson, υπεύθυνη για τα προγράμματα στέγασης και ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία, την Joanne Banks, υπεύθυνη για υιοθεσίες και αναδοχές και τέλος την Καθηγήτρια Claire Hughes με την οποία συζήτησαν για τη σημασία της προσχολικής αγωγής στις δύο χώρες και για τα πιο σύγχρονα εργαλεία ανίχνευσης που εφαρμόζονται στην Αγγλία.
«Είναι πολύ ευχάριστο για μένα, να επιστρέφω, στο Κολλέγιο μου, εκεί όπου έζησα δημιουργικά χρόνια. Με άλλη ιδιότητα πια, αυτές τις μέρες, είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ και να συζητήσω για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Αγγλία, στους τομείς της προσχολικής αγωγής, της κοινωνικής ένταξης των αστέγων αλλά της αναδοχής και της υιοθεσίας, θέματα που αποτελούν σημαία για το Υπουργείο μας», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 59 χρόνια από το πραξικόπημα
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Πότε μπαίνουν σε ιδιωτικό τομέα και Δημόσιο
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Αναλυτικός πίνακας με τα μόρια ανά κατηγορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.