Πολιτικη & Οικονομια

Κυβερνητικές πηγές: Απόλυτα επιτυχημένη η επίσκεψη στις ΗΠΑ

«Η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στο παγκόσμιο και περιφερειακό γίγνεσθαι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο
Κυβερνητικές πηγές: Απόλυτα επιτυχημένη η επίσκεψη στις ΗΠΑ © EUROKINNISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κυβερνητικές πηγές για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ: Απόλυτα επιτυχημένη επίσκεψη.

Για απόλυτα επιτυχημένη επίσκεψη, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές σε ό,τι αφορά στην επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, ήτοι τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο,Τζο Μπάιντεν και την αποψινή ομιλία στο Κογκρέσο.

«Η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στο παγκόσμιο και περιφερειακό γίγνεσθαι, ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μια χώρα πόλος σταθερότητας, δικαίου, ασφάλειας και ανάπτυξης. Μια χώρα που κρατάει τα κλειδιά της ειρήνης και της ενεργειακής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Μια χώρα της οποίας η κληρονομιά, σε αξίες και αρχές, αναγνωρίζεται ως η πηγή του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού».

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι «η Ελλάδα είναι ο ηθικός θεματοφύλακας της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, πέρα από ιστορική φιλία, σήμερα έχουν αμοιβαία συμφέροντα και κοινές καταστατικές αρχές».

Τα ίδια πρόσωπα επισημαίνουν ότι « η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια δυναμώνει με την πρόοδο που εξασφαλίζει η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της και του ανθρώπινου δυναμικού της, χάρη στο σχέδιο της Κυβέρνησης. Ο λαός είδε τα αποτελέσματα των μεγάλων πολιτικών μας επιλογών και της εργώδους προσπάθειάς μας. Είμαστε πια στο επίπεδο που μας αξίζει και αυτό είναι αφετηρία για να πάμε ακόμα καλύτερα».

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο των ΗΠΑ: Η ιστορική ομιλία 

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιστορική ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο σήμερα Τρίτη 17 Μαΐου 2022. O Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που απευθύνθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Ήταν μια ομιλία με έντονο εθνικό, γεωπολιτικό και ιστορικό στίγμα.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος έγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα, παρουσίασε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Στην ιστορική του ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Ουκρανία και μίλησε για τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως «πυλώνας σταθερότητας» στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς είναι ένα κράτος που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τους «κανόνες καλούς γειτονίας» και αποτελεί τον πιο αξιόπιστο εταίρο και σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή.

Παράλληλα, έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει αρκετές φορές στους κοινούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, κάνοντας μάλιστα και αναφορές σε Έλληνες και Ελληνοαμερικανούς που άφησαν το στίγμα τους στην Αμερική όπως οι: Τζον Κασσαβέτης, Ελία Καζάν, Άλμπερτ Μπουρλά και Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ομιλία σε Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ