Πολιτικη & Οικονομια

Ζώντας την Ιστορία, πεθαίνοντας από Ιστορία

Η ζωή συνεχίζεται στις πόλεις και στα σπίτια μας, ενώ στην Ουκρανία τελειώνει με μια σφαίρα, ένα σράπνελ κι ένα χαμόγελο

kyriakos_1.jpg
Κυριάκος Αθανασιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η μάχη στο Ντομπάς

Άρχισε η Μάχη του Ντονμπάς, που θα κρίνει το μέλλον της Ουκρανίας, το μέλλον της Ευρώπης

Είδαμε το τρέιλερ για τον νέο Θωρ, πολύ ωραίο, και μάλιστα κάναμε και συγκρίσεις ανάμεσα σε κάποια καρέ της ταινίας και στα πάνελ από τα κόμικς στα οποία βασίστηκε. Συγκλονιστικό, τα πέτυχαν τέλεια. Και ο Θωρ, τι να λέμε, πολύ όμορφος.

Στο μεταξύ, άρχισε η Μάχη του Ντονμπάς, που θα κρίνει το μέλλον της Ουκρανίας, το μέλλον της Ευρώπης.

Είπαμε να μαζευτούμε τη Μεγάλη Παρασκευή στο σπίτι με φίλους —είναι ο κλειστός μας κύκλος, ο πυρήνας μας τον δύσκολο καιρό της πανδημίας και των λοκντάουν, άνθρωποι που εμπιστευόμαστε και μας εμπιστεύονται— για να φάμε θαλασσινά συνοδεία λευκού κρασιού. Έξω άλλωστε θα γίνεται χαμός από κόσμο, καλύτερα σπίτι.

Στο μεταξύ, δεν ξέρω αν τα ’μαθες, αλλά άρχισε η Μάχη του Ντονμπάς, που θα κρίνει το μέλλον της Ουκρανίας, το μέλλον της Ευρώπης.

Πλησιάζοντας στα τέλη Απριλίου, οι καλές εκδόσεις έρχονται η μία μετά την άλλη. Μπορεί πολλά βιβλία να πήγαν για τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο λόγω των συνεχών αυξήσεων στο χαρτί και της γενικότερης κατάστασης, αλλά όσα βγαίνουν είναι ένα κι ένα, δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.

Στο μεταξύ, άρχισε —τι να κάνουμε, τι μπορούμε να κάνουμε…— η Μάχη του Ντονμπάς, που θα κρίνει το μέλλον της Ουκρανίας, το μέλλον της Ευρώπης.

Πρέπει να κάνω μια κάποια δίαιτα επιτέλους, οι εξετάσεις έδειξαν 230 LDL, κι αυτή, η κακή χοληστερόλη, δεν είναι παίξε-γέλασε. Λένε πως το μουρουνέλαιο μπορεί να τη ρίξει αν το παίρνει κανείς συστηματικά, όπως και το σκόρδο — υπάρχει σε χαπάκια που δεν μυρίζουν. Και κομμένο το βούτυρο και τα τυριά. Ίσως και τα γλυκά. Ή, τέλος πάντων, με μέτρο τα γλυκά.

Στο μεταξύ, άρχισε η Μάχη του Ντονμπάς, τι δράμα κι αυτό, η μάχη που θα κρίνει το μέλλον της Ουκρανίας, το μέλλον της Ευρώπης.

Το σκυλάκι μας πρέπει να κάνει μια μικροεπέμβαση, και είμαστε όσο να πεις πολύ ταραγμένοι. Όχι τόσο με την επέμβαση καθαυτή, όσο με το ότι θα πρέπει να φοράει εκείνο το κολλάρο μετά, το χωνί, για να μην τη γλείφει και μολυνθεί ή για να μην ανοίξουν τα ράμματα. Και δεν το μπορεί καθόλου το κολλάρο.

Στο μεταξύ, μέσα σε όλα άρχισε και η Μάχη του Ντονμπάς, που θα κρίνει το μέλλον της Ουκρανίας, το μέλλον της Ευρώπης.

Κοιτάζουμε και ξανακοιτάζουμε τη βαθμολογία και τους προσεχείς αγώνες για τα play off. Μεγάλη αγωνία για την τελική κατάταξη των ομάδων. Άραγε η δικιά μας σε τι θέση θα τερματίσει; Θα βγούμε στην Ευρώπη; Θα έρθουν έσοδα και γόητρο στον σύλλογο; Και τι θα γίνει με τις μεταγραφές; Πονάμε στα χαφ, και θέλουμε επιτέλους ένα αξιόπιστο φορ, φτάνει πια με τα πειράματα.

Στο μεταξύ, λες και δεν τα ’χαμε όλα, άρχισε και η Μάχη του Ντονμπάς από πάνω, που θα κρίνει το μέλλον της Ουκρανίας, το μέλλον της Ευρώπης.

Φέτος θα φορεθούν πολύ τα έντονα χρώματα, πράσινο, πορτοκαλί, κίτρινο, όλες οι φλούο αποχρώσεις. Ήδη βλέπεις πολλά κορίτσια έξω να φοράνε όλα αυτά τα παστέλ του καλοκαιριού. Ωραία είναι, δίνουν μιαν άλλη εικόνα, είναι σχεδόν αναζωογονητικό.

Στο μεταξύ, και όχι ότι δεν το περιμέναμε, άρχισε η Μάχη του Ντονμπάς, που θα κρίνει το μέλλον της Ουκρανίας, το μέλλον της Ευρώπης.

Κανονίζουμε τι θα γίνει με τις άδειες Ιούλιο-Αύγουστο, έχουμε ανάγκη από ξεκούραση. Και θάλασσα. Θάλασσα, ήλιος, βιβλίο, καρπούζι, σαλάτα… Τι παραπάνω να ζητήσει ο άνθρωπος, αλήθεια τώρα. Μόνο που θέλει καλό ψάξιμο, αυτοί που νοικιάζουν δωμάτια θα θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα και θα τσιμπήσουν τις τιμές. Ψάχνουμε σε διάφορες περιοχές, σχεδόν καταλήξαμε.

Στο μεταξύ, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, άρχισε και η Μάχη του Ντονμπάς, που θα κρίνει το μέλλον της Ουκρανίας, το μέλλον της Ευρώπης.

Στο Shein, προσφέρουν 15% έκπτωση για παραγγελίες πάνω από 75 ευρώ, και –20% για παραγγελίες πάνω από 115 ευρώ. Οπότε από το πρωί προσπαθώ να δω τι με συμφέρει καλύτερα και με τι να γεμίσω το καλάθι. Πονοκέφαλος!

Στο μεταξύ, αυτό μάς έλειπε, ακούω ότι άρχισε, λέει, η Μάχη του Ντονμπάς, που θα κρίνει το μέλλον της Ουκρανίας, το μέλλον της Ευρώπης.

Έχουν αρχίσει να τσιμπάνε και τα κουνούπια από προχθές, βάλαμε ταμπλέτα. Ελπίζω να έκαναν δουλειά εκεί στην Περιφέρεια και να ψέκασαν, γιατί να μη μας φάνε όπως πρόπερσι, πριν τρία-τέσσερα χρόνια, πότε ήταν. Ακόμη το θυμάμαι.

Στο μεταξύ, μέσα σε όλα, άρχισε και η Μάχη του Ντονμπάς, που θα κρίνει το μέλλον της Ουκρανίας, το μέλλον της Ευρώπης.

Εδώ που είμαστε, δεν μπορούμε να έχουμε ανοιχτά, γιατί απέναντι είναι αυτό το μπαρ και μαζεύονται όλοι απέξω να καπνίσουν και μιλάνε, γελάνε, φωνάζουν… Αν αρχίσουμε από τώρα να ανάβουμε το κλιματιστικό, τι θα κάνουμε το καλοκαίρι;

Στο μεταξύ, πράγμα —μεταξύ μας— ενοχλητικό, άρχισε η Μάχη του Ντονμπάς, η μάχη που θα κρίνει το μέλλον της Ουκρανίας, το μέλλον της Ευρώπης. Oh well.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ