Πολιτικη & Οικονομια

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάκης Θεοδωρικάκος
Τάκης Θεοδωρικάκος © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές.

Υποψήφιος της ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθηνών θα είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στις επόμενες εκλογές.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε σήμερα (15/4) με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και αποφάσισαν ο υπουργός να κατέβει υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Σήμερα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είναι βουλευτής Επικρατείας. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπήρξε υπουργός Εσωτερικών κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία, ενώ ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά τον ανασχηματισμό της 31ης Αυγούστου. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ποιος είναι ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Γεννήθηκε το 1964 στο Κερατσίνι, αποφοίτησε από το λύκειο της Iωνιδείου Προτύπου Σχολής. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Πολιτικός ερευνητής και αναλυτής. Διδάκτορας δημοσίων πολιτικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στου οποίου τη σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών διδάσκει μέχρι και σήμερα. 

Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος του ΕΚΠΑ. Πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στην πολιτική επιστήμη και κοινωνιολογία με ειδίκευση στην εκλογική κοινωνιολογία. 

Επιστημονικός συνεργάτης και πρόεδρος της εταιρείας GPO ΑΕ, από το 2000 ως το 2016. Έχει παρουσιάσει σημαντικές κοινωνικές και πολιτικές έρευνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Με κοινωνική και πολιτική δράση στα νεανικά του χρόνια στο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς και ύστερα από 30 χρόνια εργασίας, συναντήθηκε με το μεταρρυθμιστικό όραμα και τον πολιτικό λόγο του μέτρου και της λογικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σύμβουλος Στρατηγικής του Προέδρου της ΝΔ από τον Οκτώβριο του 2015 και Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος από τον Οκτώβριο του 2016.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια ορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 όταν επέστρεψε στα βουλευτικά του καθήκοντα μετά τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε. Στις 31 Αυγούστου 2021 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις     

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ