- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Έλσα Παπαδημητρίου: Αύριο, Σάββατο 19 Μαρτίου, θα γίνει η κηδεία της στο Ναύπλιο.
Η οικογένεια της Έλσας Παπαδημητρίου έκανε γνωστό ότι η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 15:00, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Ναύπλιο.
Η οικογένεια ανακοίνωσε επίσης ότι αντί στεφάνου, όσοι το επιθυμούν, παρακαλούνται να κάνουν την αντίστοιχη δωρεά στη μνήμη της στο Ίδρυμα Μαρίας Κ. Ράδου (Γηροκομείο Ναυπλίου).
Ποια ήταν η Έλσα Παπαδημητρίου
Η Έλσα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Ήταν κόρη του βουλευτή και υπουργού Δημήτρη Παπαδημητρίου. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Berkeley των ΗΠΑ. την περίοδο 1968-1970, εργάστηκε ως επιμελήτρια του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.
Από το 1990 έως το 1992, διετέλεσε Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το διάστημα 1992-1993, υπήρξε Γενική Γραμματέας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Είναι συνιδρύτρια της Διακοινοβουλευτικής Πρωτοβουλίας Ελλάδας – Τουρκίας.
Εξελέγη βουλευτής Αργολίδας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 1993, και επανεξελέγη στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009.
Ετέθη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας το 2011.
Υπήρξε πολιτικός με «κεντρώο» προσανατολισμό. Καθ' όλη τη διάρκεια της δημόσιας δράσης της εξέφρασε με συνέπεια και σθένος εκσυγχρονιστικές απόψεις για κρίσιμα θέματα.
Υπήρξε συνιδρύτρια της Διακοινοβουλευτικής Πρωτοβουλίας Ελλάδας-Τουρκίας και πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την παρακολούθηση της πολιτικής για τη μετανάστευση. Ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη (ΟΗΕ, Παλαιστίνη-Ισραήλ, Ιράκ, Τουρκία, κ.ά.), για θέματα ισότητας, για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Ανέπτυξε αξιόλογη διεθνή δραστηριότητα, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων και τη Νέα Δημοκρατία σε παγκόσμιες συνδιασκέψεις. Επικέντρωσε μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου ήταν επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας κατά την περίοδο 2004-2007 και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και, από το 2007, Επίτιμο διά Βίου Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.
Η Έλσα Παπαδημητρίου απέκτησε μία κόρη από τον γάμο της με τον Σπυρίδωνα Κατσώτα και είχε δύο εγγονές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.