Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως: Δεκτή η Task Force για υποστήριξη Ουκρανών μαθητών

Το μήνυμα της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως © Twitter / Niki Kerameus

Νίκη Κεραμέως: Δεκτή η πρόταση για δημιουργία Task Force για την υποστήριξη της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας

Δεκτή έγινε η πρόταση της Νίκης Κεραμέως για τη δημιουργία ευρωπαϊκής Task Force με στόχο την υποστήριξη της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας κατά την έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το απόγευμα της Τετάρτης (16/3). 

Η ελληνική πρόταση αφορά στη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας, που με όρους αποτελεσματικότητας, δικαιοσύνης και διαφάνειας, θα μπορεί:

  • να φιλοξενεί αιτήματα της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας καταγράφοντας τις ανάγκες της για εξοπλισμό, εκπαιδευτικό υλικό και τεχνική βοήθεια,
  • να συγκροτήσει παράλληλα έναν μηχανισμό κάλυψής τους, με τη συνδρομή κρατών-μελών, επιχειρηματικού τομέα, κοινωνίας πολιτών και φορέων, αλλά και διεθνών οργανισμών με ανάλογη εμπειρία και τεχνογνωσία.

Κεραμέως: Προχωράμε αμέσως σε σύσταση ομάδας δράσης

«Δεκτή έγινε η πρόταση της Ελλάδας για δημιουργία ευρωπαϊκής Task Force για την υποστήριξη της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας από το έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας ΕΕ που μόλις ολοκληρώθηκε. Προχωράει αμέσως η σύσταση της ομάδας δράσης και η δημιουργία σχετικής πλατφόρμας», σημείωσε στην ανάρτησή της στο Twitter, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις    

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΑΡΗΣ - ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Όποιος δήμαρχος δεν μπορεί, να πάει σπίτι του

Το καλοκαίρι έρχεται κάθε χρόνο και οι ανάγκες για καθαρισμό είναι σταθερές. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τρέχουν τελευταία στιγμή ή να αναθέτουν εργασίες σε εταιρείες οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν

Ο κ.Τσίπρας έχει ακόμα δρόμο
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ακόμα δρόμο

«Το βασικό είναι να μην γελαστεί: δεν μπορεί να υπάρξει κανένα απολύτως ενδεχόμενο "επιστροφής" του, αν δεν κερδίσει προηγουμένως έστω και ψήγματα της εμπιστοσύνης των κεντρώων μετριοπαθών»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.