- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σκυλακάκης: Ορκίστηκε βουλευτής στη θέση της Μαριέττας Γιαννάκου
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ήταν πρώτος επιλαχών στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ
Θεόδωρος Σκυλακάκης: Ορκίστηκε βουλευτής Επικρατείας στη θέση της Μαριέττας Γιαννάκου - Η πολιτική του πορεία
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ορκίστηκε βουλευτής Επικρατείας στη θέση της Μαριέττας Γιαννάκου, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (27/2).
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ήταν ο πρώτος επιλαχών στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.
Ποιος είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είναι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική και τη διαχείριση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε στην κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη. Προηγουμένως, είχε διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών στην ίδια κυβέρνηση.
Εκλέχτηκε ευρωβουλευτής με τη ΝΔ το 2009, αλλά διαγράφηκε όταν καταψήφισε στη Βουλή το Μνημόνιο το 2010. Αμέσως μετά, συμμετείχε ως ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος «Δημοκρατική Συμμαχία» με επικεφαλής την Ντόρα Μπακογιάννη. Αποχώρησε από τη «Δημοκρατική Συμμαχία» το 2012, διαφωνώντας με την εκλογική συνεργασία του κόμματος με τη ΝΔ με πρόεδρο τον Α. Σαμαρά, του οποίου υπήρξε σφοδρός πολέμιος (Ζάππειο Ι και ΙΙ). Παρέμεινε ανεξάρτητος ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έως το 2014.
Το 2012 εντάχθηκε στο κόμμα «Δράση» και ένα χρόνο αργότερα αναδείχθηκε πρόεδρός του. Τον Ιανουάριο του 2017 η Δράση συνεργάστηκε με τη ΝΔ με πρόεδρο τον Κυρ. Μητσοτάκη.
Από το 1990 ως το 1993 είχε διατελέσει Σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Προϊστάμενος του Γραφείου Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού. Επίσης, το 1997 ως το 1998 υπήρξε μέλος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.
Σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα και διοίκηση επιχειρήσεων στην Αγγλία (MBA) και έχει λάβει διδακτορικό από το Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα την «κοινωνική ανοχή στη διαφθορά».
Έχει ιδρύσει 4 εταιρείες στον χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης (1994), της διαχείρισης κρίσεων (2000) και στον χώρο της αγροτικής παραγωγής (2014-2015). Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών με ευθύνη τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Επίσης, Ειδικός Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ για την Κλιματική Αλλαγή.
Διετέλεσε Αναπληρωτής Δήμαρχος Αθηναίων, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής και υπεύθυνος για την Προετοιμασία του Δήμου Αθηναίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (2003-2006) επί δημαρχίας της Ντ. Μπακογιάννη.
Εγγράφηκε στην ΟΝΝΕΔ το 1976 και διετέλεσε υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1978-1980) και εκπρόσωπος της παράταξης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο κάθε πρύτανης είναι ελεύθερος να προστατεύει το Πανεπιστήμιό του σύμφωνα με τον νόμο» σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας
Βήμα - βήμα πώς θα γίνει η αίτηση
Πώς σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα αίτια πίσω από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.