- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή της «Λίμνης των Κύκνων»
«Ο πολιτισμός είναι ένα μοναδικό όπλο κατά του πολέμου»
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στην απόφαση του ΥΠΠΟΑ να ακυρώσει εκδηλώσεις με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς στη χώρα μας.
Κριτική στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.
Σε κοινή ανακοίνωση του Τομέα Πολιτισμού και του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται πως «η ενοχή των κυβερνήσεων δεν συνεπάγεται ενοχή ολόκληρων λαών. Το ξέρουμε από την ιστορία, το βλέπουμε και σήμερα.
Ηρωικές φωνές στη Ρωσία ορθώνονται ενάντια στον πόλεμο και αμφισβητούν τις επιλογές της ρωσικής κυβέρνησης. Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται άνθρωποι του πολιτισμού. Δουλειά μας είναι να τους στηρίξουμε. Το να καταλογίσουμε συνενοχή στους δημιουργούς και τους καλλιτεχνικούς οργανισμούς, μόνο και μόνο επειδή έρχονται από την Ρωσία, είναι λάθος.
Ο πολιτισμός, το μοίρασμα μέσω της τέχνης, οι πανανθρώπινες αξίες είναι η συγκολλητική ουσία της παγκόσμιας κοινότητάς μας και ένα μοναδικό όπλο κατά του πολέμου.
Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει αυτό η Υπουργός Πολιτισμού;».
Υπενθυμίζεται ότι εχθές, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι «παγώνει» κάθε συνεργασία ή εκδήλωση με πολιτιστικούς οργανισμούς από τη Ρωσία.
Με ανακοίνωση στο Facebook, το υπουργείο Πολιτισμού κάνει γνωστά τα εξής: «Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έδωσε σήμερα οδηγίες να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.
»Σημειώνεται ότι η ήδη αναβληθείσα εκδήλωση του Gala Όπερας που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 3 Μαρτίου, ακυρώνεται, όπως και η μετάδοση της παράστασης “Η Λίμνη των Κύκνων”, στο πλαίσιο του κύκλου The Bolshoi Ballet Live from Moscow, την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι αντάρτες, έχουν άποψη»
Αυξάνονται οι φόβοι της ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν
«Προς όφελος της κοινωνίας», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Χρηματοδότηση έως 100% για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Χαμηλότερη ανάπτυξη, αυξημένος πληθωρισμός και νέα μέτρα στήριξης στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο
Για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Από τον τραμπισμό και την άνοδο της Κίνας έως τον κίνδυνο ενεργειακού σοκ και τη δημοκρατική φθορά, ο Μάρτιν Γουλφ χαρτογραφεί έναν κόσμο αυξημένης αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Oι διορισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες
Πότε πληρώνεται το έκτακτο βοήθημα, αναλυτικά παραδείγματα
Πότε είναι προγραμματισμένη η πληρωμή
«Έχουμε αναρωτηθεί τι συνεπάγεται αυτό για μια μικρομεσαία επιχείρηση;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί
Στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός
Ποια είναι και πώς θα τα αναγνωρίσετε
Έως 46.000 ευρώ με το νέο «Ανακαινίζω» για ανακαίνιση και ιδιοκατοίκηση
Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.