Πολιτικη & Οικονομια

Διαμαντοπούλου: Απλοϊκή η άποψη Τσίπρα για την άμυνα της χώρας

«Βλέπουμε ότι οι διεθνείς οργανισμοί λόγω και του ρόλου της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, είναι πολλές φορές κατευναστικοί»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άννα Διαμαντοπούλου © EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Άννα Διαμαντοπούλου © EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Άννα Διαμαντοπούλου: Διαχρονικό δόγμα ότι η ισχυρή Άμυνα διαφυλάσσει την ειρήνη- Η δική μας πολιτική πρέπει να έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα.

Τη θέση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, ότι «η Άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός» την οποία διατύπωσε εχθές από το βήμα της Βουλής σχολίασε η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ και πρόεδρος της Υψηλού Επιπέδου Επιτροπής της Ε.Ε. για το μέλλον του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής προστασίας και της εργασίας, Άννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας πως «ακόμα και αν δεχθούμε ότι αυτή είναι μια φράση αποκομμένη από τα υπόλοιπα, δεν αποτυπώνει το λαϊκό αίσθημα και τις ανάγκες της χώρας»

«Η συζήτηση εχθές στη Βουλή έγινε υπό το κλίμα του ουκρανικού, της σύγκρουσης Ρωσίας – ΗΠΑ, της δύσης, του ρόλου της Γαλλίας. Η απόφαση η δική μας έχει να κάνει με την Τουρκία, με μια επεκτατική στρατηγική διαρκείας και βλέπουμε ότι οι διεθνείς οργανισμοί λόγω και του ρόλου της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, είναι πολλές φορές κατευναστικοί» τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα η κ. Διαμαντοπούλου.

«Η δική μας πολιτική πρέπει να έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα η οποία σε συνδυασμό με την σωστή επιλογή συμμάχων, που μας συνοδεύει ιστορικά, είναι πολύ ουσιαστική. Η επιλογή συμμάχων για εμάς είναι η δύση, γιατί εάν δούμε ιστορικά, μόνο η δύση έχει υποστηρίξει την Ελλάδα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές. Οι Ρώσοι είναι φίλοι μας, είναι Ορθόδοξοι, βρίσκονται κοντά μας, δεν έχουμε όμως απτά δείγματα συνεργασίας και υποστήριξης από την Ρωσία σε δύσκολες στιγμές της Ελλάδας. Σε σχέση με την βουλή, δεν είναι μόνο αυτό που ειπώθηκε, είναι ότι δεν ψηφίστηκε το ελληνικό πρόγραμμα. Ουσιαστικά είναι μια αλλαγή σε μια πολιτική που υπήρχε πολλά χρόνια στην Ελλάδα, από την μεταπολίτευση και μετά, οι αμυντικές δαπάνες να θεωρούνται κάτι ιερό» σημείωσε η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Επιπλέον χαρακτήρισε απλοϊκή προσέγγιση για κάποιον που διετέλεσε πρωθυπουργός, όπως είπε, ενώ οι αμυντικές δαπάνες είναι η προϋπόθεση για την ύπαρξη της χώρας μας και για την αποτροπή ενός βασικού κινδύνου, να λέει ότι αυτό θα μας πάει στα μνημόνια. «Καλό θα ήταν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να δουν ότι το εθνικό συναίσθημα είναι πάρα πολύ καθοριστικό για την εμπιστοσύνη σε μια πολιτική δύναμη, η οποία δεν μπορεί να αποκόπτεται από την αίσθηση ασφάλειας που θέλει να έχει ο λαός με δεδομένη την θέση του» είπε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου.

Η εκτίμηση είναι πάντα ότι τέτοιου είδους αγορές και επιλογές, που είναι όπλα πρωτοποριακά, πολύ υψηλής τεχνολογίας και που αλλάζουν την ισορροπία, τα παίρνουμε ώστε να μην τα χρησιμοποιήσουμε ποτέ, αυτό είναι το ζητούμενο, επεσήμανε. «Όσο πιο ισχυρά προετοιμάζεσαι για πόλεμο, τόσο πιο πολύ προστατεύεις την ειρήνη, αυτό είναι ένα δόγμα διαχρονικό στους αιώνες».

Όσο αφορά στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής της Ε.Ε. εν μέσω διαδοχικών κρίσεων για τις χώρες της, αλλά και διεθνώς, η κ. Διαμαντοπούλου, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει κοινωνικό κράτος χωρίς ισχυρή οικονομία και το αντίστροφο, καθώς όλα είναι αλληλοεξαρτώμενα και χρειάζονται την σωστή δόση πολιτικής κάθε φορά.

«Οι Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία είναι χώρες που πέρασαν από μνημόνια, πέρασαν φάσεις δύσκολες και φάσεις καλές στην πανδημία. Φαίνεται ότι το 2021 είχαν και οι τρεις πολύ καλά αποτελέσματα και είναι η Ισπανία πρώτη, η Ελλάδα δεύτερη και η Πορτογαλία τρίτη, στην σειρά κονδυλίων που θα πάρουν από το Ταμείο Ανάκαμψης σε σχέση με το ΑΕΠ τους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ