Δημοσκόπηση: Στο 9,7% Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Άνοδος για ΚΙΝΑΛ
Προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα
Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνουν πτώση ενώ σημαντική άνοδο καταγράφει το Κίνημα Αλλαγής σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO.
Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν πτώση των ποσοστών τους με αποτέλεσμα η διαφορά ανάμεσα στους δύο να είναι στο 9,7%, η μικρότερη που έχει καταγραφεί από τις εκλογές του 2019 σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για λογαριασμό του OPEN.
Από την απώλεια των δύο κομμάτων φαίνεται να επωφελείται το Κίνημα Αλλαγής που σημειώνει άνοδο 3,3%. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6% και το ΚΙΝΑΛ 9,7%. Τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 5,6% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3.1%.
Προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα
Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς σε όλα τις σχετικές ερωτήσεις προηγείται με μεγάλη διαφορά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 37% των προτιμήσεων στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 25% και το κανένας το 32%. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36% στην ερώτηση αναφορικά με ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 19%. Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο Κ. Μητσοτάκης προηγείται του Α. Τσίπρα με 37% έναντι 22%.
Ντέρμπι στο ΚΙΝΑΛ
Ντέρμπι ανάμεσα σε τρεις φαίνεται ότι θα είναι η εκλογή για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται ως προς την καταλληλότητα με βραχεία κεφαλή του Ανδρέα Λοβέρδου ενώ τρίτος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα: «Ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζετε, ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πλέον ικανός και κατάλληλος για να εκλεγεί πρόερδος του ΚΙΝΑΛ», ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 33% και ο Ανδρέας Λοβέρδος το 32%. Τρίτος ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 24%.
«Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους σε εκκλησίες και σούπερ μάρκετ
Αρνητικοί εμφανίζονται οι πολίτες για την είσοδο ανεμβολίαστων σε εκκλησίες και σούπερ μάρκετ. Για τις εκκλησίες το 67% απαντά ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους ενώ στο σούπερ μάρκετ το ποσοστό φτάνει το 62%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco και στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας», θετικά απαντά το 35% και αρνητικά το 54%.
Για το αν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αύξηση των τιμών έχουν βοηθήσει το το 38% απαντά «καθόλου», το 28% «λίγο» ενώ το 16% λέει ότι τον βοήθησε «αρκετά» και μόλις το 4% «πολύ».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.