Πολιτικη & Οικονομια

Live: Ο Μητσοτάκης απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του Τσίπρα

Σχετικά με την πανδημία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής © EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά αυτή την ώρα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την πανδημία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει αυτήν την ώρα απάντηση στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την πανδημία κορωνοϊού. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στον πρωθυπουργό «παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απόκρυψη της αλήθειας».

Στην απάντησή του ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση δίνει «μάχη να εμβολιαστούν οι πολίτες», ξεκαθαρίζοντας με στοιχεία που παρουσίασε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού».

«Και είναι πάρα πολύ όχι άδικο, είναι λάθος να απομονώνετε τι συμβαίνει στη χώρα για κάποιες εβδομάδες και να μη βλέπετε τη μεγάλη εικόνα. Δεν παρουσιάζουμε καμία υπερβάλλουσα θνητότητα λόγω covid. Η Ελλάδα είναι απολύτως εναρμονισμένη με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα με τίτλο «Θα αναλάβει ο πρωθυπουργός την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβέρνησής του στη διαχείριση της πανδημίας;» έγινε προ ημερών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επισημάνει πως «από τον Αύγουστο και μετά, η Ελλάδα διαρκώς βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού».

Μάλιστα, έχει επισημάνει πως «ούτε το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει, αφού η Ελλάδα βρίσκεται στην 20η θέση σε ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, με ποσοστό εδώ και πολύ καιρό καθηλωμένο γύρω στο 55%».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ