- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος και ο Παύλος Χρηστίδης
Έκτη υποψηφιότητα για την προεδρία
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Και ο Παύλος Χρηστίδης καταθέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.
O Παύλος Χρηστίδης, μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, ανακοίνωσε σήμερα 15 Οκτωβρίου,την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος. Αυτή είναι η έκτη υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ και η τρίτη μετά την εκδήλωση της ασθένειας της Φώφης Γεννηματά.
Εκτός από τον Παύλο Χρηστίδη, υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Παύλος Γερουλάνο.
Οι κύριοι Λοβέρδος, Ανδρουλάκης και Καστανίδης αναμένεται να καταθέσουν κανονικά τις υπογραφές για την υποψηφιότητά τους σήμερα, εντός δηλαδή του αρχικά προσδιορισμένου χρόνου, ενώ για τους Παύλο Γερουλάνο και Βασίλη Κεγκέρογλου, που μπήκαν χθες στην κούρσα, αναμένεται να δοθεί προθεσμία περίπου πέντε ημερών για να συγκεντρώσουν τις υπογραφές που απαιτούνται.
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Η ανακοίνωση του Παύλου Χρηστίδη
«Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
Ήταν καλοκαίρι του 2015 όταν η Φώφη Γεννηματά μου ανέθεσε τον ρόλο του εκπροσώπου τύπου, μια επιλογή γεμάτη ρίσκο, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Έξι χρόνια μετά, ήμασταν έτοιμοι για μια μεγάλη πολιτική μάχη, όπου ο σταθεροποιητικός ρόλος της Προέδρου, εγγύηση της ενότητας και της προοπτικής της παράταξης, με πολιτική ταυτότητα και αυτόνομη, πρωταγωνιστική πορεία ήταν το επίκεντρο της συζήτησης.
Για χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την χώρα, όπως και για μένα, οι τελευταίες εξελίξεις ήταν ένα σοκ, που διαπέρασε τους πάντες και τα πάντα. Επικοινώνησα με την πρόεδρο και της ανακοίνωσα την απόφαση μου να παραιτηθώ από τον ρόλο που μου έχει αναθέσει.
Θέλω να ευχαριστήσω, με τρόπο που δεν μπορεί να γραφτεί, την Πρόεδρο για την επιλογή και τη στήριξή της. Άνοιξε δρόμους απέναντι στον ηλικιακό ρατσισμό της νεότητας. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες ανθρώπους που συνάντησα σε αυτή την πορεία και με καλοδέχτηκαν, τους φίλους και συντρόφους που αντάλλαξα μια κουβέντα ή πολλές, πάντα στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας για την ανασυγκρότηση του χώρου, με ήθος και αξιοπρέπεια.
Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους για τη συνεργασία και τον τρόπο που αντιμετώπισαν έναν "πρωτάρη" στον κόσμο τους. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ, όλους τους συνεργάτες στα γραφεία, στις εκδηλώσεις, στα συνέδρια, τους φίλους μου στην ασφάλεια του κτιρίου.
Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όποιους στενοχώρησα, ενόχλησα ή δεν πρόλαβα να σηκώσω το τηλέφωνο. Δεν ήταν στις προθέσεις μου. Σε λίγη ώρα θα στείλω επιστολή, στην αρμόδια επιτροπή, με την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.
Τα όνειρα μας είναι πιο ισχυρά από τις αναμνήσεις μας. Ειδικά της δικής μου γενιάς. Αλλά και τα δυο μαζί, ως ένα ισχυρό μείγμα, μας δένουν, μας μαθαίνουν και μας εξελίσσουν. To ραντεβού με την ιστορία συνεχίζεται και αναμένεται πιο ανατρεπτικό παρά ποτέ. Για να γίνει αυτό όμως πράξη πρέπει να υπερβούμε τον εαυτό μας. Ό,τι μέχρι χθες θεωρούσαμε δεδομένο και κατοχυρωμένο, αλλάζει. Πρέπει να φύγουμε μπροστά και αυτό θα κάνουμε. Το μέλλον του κινήματός μας πρέπει να είναι ένα μέλλον συμπεριληπτικό, ενωτικό, εξωστρεφές και νικηφόρο. Είναι στο χέρι μας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 59 χρόνια από το πραξικόπημα
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.