Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Δένδιας εναντίον Μπογδάνου για κομμουνιστές και Κασιδιάρη

«Η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nikos-dendias.jpg
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Βουλή © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νίκος Δένδιας κατά Μπογδάνου: Έντονη αντίδραση για τις αναφορές σε κομμουνιστές και εμφύλιο.

Έντονη αντίδραση του υπουργού των Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μετά τις σφοδρές αιχμές κατά των κομμουνιστών από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, στην αίθουσα της Ολομέλειας. Ο κ. Δένδιας κατηγόρησε τον Μπογδάνο για συμπαράταξη με τον καταδικασμένο νεοναζί, Ηλία Κασιδιάρη.

Κατά την συζήτηση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, ο Νίκος Δένδιας ξέσπασε κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και είπε χαρακτηριστικά:

 «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας, αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση στο Βίτσι. Ο πατέρας μου ήταν στο Βίτσι. Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη», είπε αρχικά φανερά εκνευρισμένος και συνέχισε:

«Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτή την ώρα που η χώρα αντιμετώπιζε εθνική απειλή. Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεχτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια, για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι».

Νίκος Δένδιας κατά Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη Βουλή 05/10/2021

Ξέσπασμα Δένδια κατά Μπογδάνου: Το χρονικό του θερμού επεισοδίου στη Βουλή

Όλα ξεκίνησαν μετά τις αναφορές του Μπουγδάνου στο Βίτσι και τον ρόλο των κομμουνιστών. «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Μπογδάνος, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

«Δεν ήμουν στην αίθουσα την ώρα που μίλαγε ο ακροδεξιός Μπογδάνος και σας ζητώ να καταδικάσετε τον εμφυλιοπολεμικό λόγο κατά του ΚΚΕ», είπε η Σ. Αναγνωστοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ ζήτησε το λόγο και απάντησε: «Ο κ. Μπογδάνος έχει στεναχωρηθεί που πιάσανε τους φασίστες που κάνανε επίθεση. Και βρήκε το χώρο να ρίξει αντικομουνιστικό δηλητήριο. Γνωριζόμαστε στον τόπο αυτό, είναι γεμάτος από το αίμα των κομμουνιστών. Εκτός του τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα, τι Μπογδάνος τι ΧΑ».

«Έχετε μπερδευτεί κ. Παφίλη, δεν υπάρχει σύνδεση βουλευτή Α’ Αθήνας της ΝΔ με οτιδήποτε θυμίζει, φασιστική ναζιστική ολοκληρωτική ρατσιστική ιδεολογία και που επιχειρήθηκε με τρόπο επικίνδυνο και προσωπικά στοχοποιητικό ενάντια σε άνθρωπο που έχει δεχθεί επιθέσεις από ΧΑ και την άκρα αριστερά», επανήλθε ο κ. Μπογδάνος και πρόσθεσε:

«Ο αντικομμουνισμός είναι φιλελεύθερη επιλογή που αποτελεί δικαίωμά μας. Δεν είστε στο απυρόβλητο».

Θ. Παφίλης: «Τι Μπογδάνος τι Χρυσή Αυγή»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ