Πολιτικη & Οικονομια

Διεγράφη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από τη Νέα Δημοκρατία

Αποδοκιμασία Δένδια σε Μπογδάνο στη Βουλή, για αντικομουνιστική ρητορική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος
O βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος ©EPA Pool

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διεγράφη από την Κ.Ο της Νέα Δήμοκρατίας με απόφαση του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στη διαγραφή του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία, όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο βουλευτής της Α΄ Αθηνών Κωνσταντίνος Μπογδάνος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα την έντονη αντίδραση του υπουργού των Εξωτερικών Νίκου Δένδια είχαν προκαλέσει οι αναφορές του βουλευτή στην αίθουσα της Ολομέλειας κατά των κομμουνιστών.

Η οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών προκλήθηκε στη Βουλή μετά τη σύγκρουση Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον Θανάση Παφίλη αναφορικά με το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι, αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Ο Κ. Μπογδάνος ισχυρίστηκε ότι ο αντικομμουνισμός είναι φιλελεύθερη επιλογή και «δικαίωμά μας», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ. Ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε ότι οι πολιτικοί πρόγονοι του κ. Μπογδάνου ήταν συνεργάτες των Γερμανών και διερωτήθηκε τι είναι χειρότερο: «τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος ή τι Μπογδάνος τι Χρυσή Αυγή».

Τι αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας 

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά την διαγραφή Μπογδάνου από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Είχε προηγηθεί το περιστατικό με τη λίστα νηπίων

Υπενθυμίζεται πως στις 15/9 ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναπαρήγαγε άρθρο του site, meaculpa.gr, το οποίο φέρεται να ανήκει στη σύζυγό του και το οποίο φιλοξενούσε λίστα με ονόματα νηπίων (στη φωτογραφία υπήρχε και το όνομα της νηπιαγωγού), με στόχο ν’ αναδείξει το «οξύ δημογραφικό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί το μεταναστευτικό στην ελληνική πρωτεύουσα».

Μάλιστα, 24 ώρες μετά το περιστατικό, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς πάσα κατεύθυνση. Η έρευνα διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος απευθύνθηκε στην υπηρεσία Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία έδωσε εντολή να εντοπίσει την αρχική πηγή της διαρροής.

Τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε δώσει τελεσίγραφο πως στο μέλλον ανάλογα λάθη δεν θα γίνονται ανεκτά στη Νέα Δημοκρατία.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ