Πολιτικη & Οικονομια

Έρευνα Metron Analysis - Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Οι πρώτοι στις θετικές αξιολογήσεις των πολιτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα κυβερνητικά πρόσωπα που συγκεντρώνουν τις θετικότερες αξιολογήσεις των πολιτών αναδεικνύει μια νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.
ΠΛΑΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ | ΦΩΤΟ: Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ EUROKINISSI

Τα κυβερνητικά πρόσωπα που συγκεντρώνουν τις θετικότερες αξιολογήσεις των πολιτών αναδεικνύει μια νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Τα σημαντικότερα ζητήματα καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες εξετάζει δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύτηκε στον κυριακάτικο Τύπο, με οικονομία και ακρίβεια, πανδημία και υγεία να δεσπόζουν στις εστίες προβληματισμού των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε για «Το Βήμα», τα δύο αυτά ζητήματα συγκεντρώνουν το καθένα το 30% των απαντήσεων, δηλαδή το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί ως σημαντικότερο πρόβλημα είτε την ακρίβεια και την οικονομία είτε την πανδημία και την ιατρική περίθαλψη. Με πολύ χαμηλά ποσοστά (μονοψήφια) ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα. Μόλις το 6% θεωρεί ως σημαντικότερο πρόβλημα την εξωτερική πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό που αξιολογείται συνολικά το έργο της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι στην αξιολόγηση των υπουργών τις δύο πρώτες θέσεις με τις περισσότερες θετικές γνώμες από τους πολίτες καταλαμβάνουν οι Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, δύο υπουργοί που δεν σχετίζονται με τα δύο βασικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Τομέας ευθύνης του Νίκου Δένδια είναι η εξωτερική πολιτική και αιχμή της οι ελληνοτουρκικές σχέσεις που είναι και το σημαντικότερο ζήτημα που έχει να διαχειριστεί το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο κ. Πιερρακάκης σχετίζεται με την ψηφιοποίηση του κράτους και της οικονομίας.

Μάλιστα η ψηφιοποίηση του κράτους αποτελεί και τον μοναδικό τομέα όπου οι αξιολογήσεις των επιδόσεων της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού από τους πολίτες δεν είναι αρνητική. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αξιολογείται θετικά από τους πολίτες με 67%.

Στην αξιολόγηση των υπουργών πρώτος εμφανίζεται ο Νίκος Δένδιας με τις αυθόρμητες θετικές απαντήσεις να φτάνουν το 19%. Δεύτερος είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 14% θετικές αξιολογήσεις και ακολουθούν με ποσοστό κάτω του 10% οι Βασίλης Κικίλιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Χρήστος Σταϊκούρας, Νίκος Χαρδαλιάς κ.ά.

metron-analysis-ypourgoi-dimofileis.jpg

Σημειώνεται ότι στα ευρήματα δεν περιλαμβάνεται η αξιολόγηση και επίδραση της ελληνογαλλικής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας, η οποία ανακοινώθηκε την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της έρευνας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ