- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκέρτσος: Εμβόλια και τεστ ρίχνουν τα κρούσματα
Τι δείχνουν οι αριθμοί για την πορεία της πανδημίας
Άκης Σκέρτσος - Κορωνοϊός: Τα εμβόλια και τα τεστ ρίχνουν τα κρούσματα - Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας.
O υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, απαντά στο ερώτημα: «Πού βρίσκεται η πανδημία σήμερα;».
«Από τις 15/8 έως την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε μια πτώση της τάξης του 43% στα κρούσματα COVID-19 στην επικράτεια. Από περίπου 22.200 την εβδομάδα μειώθηκαν σε 12.800 κρούσματα. Ταυτόχρονα τα εργαστηριακά τεστ που πραγματοποιούνται στην επικράτεια τετραπλασιάστηκαν από περίπου 400.000 σε 1,6 εκατομμύρια την εβδομάδα, λόγω της υποχρέωσης να πραγματοποιούν 1-2 εργαστηριακά τεστ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα -και το πιο σημαντικό ο δείκτης θετικότητας στην επικράτεια μειώθηκε από 3,5-4% σε 0,93%».
Ο υπουργός Επικρατείας συνεχίζει: «πραγματοποιώντας δηλαδή 4 φορές περισσότερα εργαστηριακά τεστ εντοπίζονται σχεδόν τα μισά κρούσματα και ταυτόχρονα έχουμε πολύ πιο αντιπροσωπευτική επιδημιολογική εικόνα της κυκλοφορίας του ιού στον γενικό πληθυσμό».
Παράλληλα, ο Άκης Σκέρτσος σημειώνει: «Από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς έχουν διατεθεί σχεδόν 10 εκατ. self tests σε όλους τους μαθητές μέσω των φαρμακείων και χάρη σε αυτά έχουν εντοπιστεί σχεδόν 7.000 μαθητές με COVID έως σήμερα. Το αποτέλεσμα της έγκαιρης διάγνωσης που προσφέρουν τα self tests είναι η απρόσκοπτη λειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης, καθώς έχει ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία σε μόλις 5 σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα έως σήμερα σε σύνολο σχεδόν 90.000. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι τον Αύγουστο που δεν λειτουργούσαν τα σχολεία και δεν γίνονταν τόσα τεστ, τα κρούσματα στους ανήλικους ήταν πάνω από 5.000 την εβδομάδα ενώ τώρα κυμαίνονται από 3.000 έως 4.000», και προσθέτει:
«Πλέον άνω του 70% των ενηλίκων έχει κάνει το εμβόλιο και ένα επιπλέον 10% έχει νοσήσει. Οι νοσηλείες στο σύστημα υγείας σε απλές κλίνες και ΜΕΘ και οι θάνατοι από COVID-19 είναι 2 έως 3 φορές κάτω από το 3ο κύμα της άνοιξης που η πλειονότητα του πληθυσμού ήταν ανεμβολίαστη. Από τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ, 9 στους 10 είναι σταθερά ανεμβολίαστοι. Το δυστύχημα είναι ότι περίπου 600.000 πολίτες άνω των 60 ετών που είναι οι πιο ευάλωτοι στη βαριά νόσηση παραμένουν ανεμβολίαστοι και εκεί εστιάζονται οι προσπάθειες εμβολιασμού ειδικά στις περιφέρειες με χαμηλότερα ποσοστά ανοσίας».
Άκης Σκέρτσος - Κορωνοϊός: Το συμπέρασμα των στοιχείων
Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας «το συμπέρασμα των παραπάνω στοιχείων είναι ότι χάρη στο εμβόλιο και την αυξημένη επιτήρηση λόγω των πολλών τεστ έχουμε περάσει πλέον σε μια φάση σημαντικής εξομάλυνσης των επιπτώσεων της πανδημίας αφενός στον γενικό πληθυσμό που έχει εμβολιαστεί και αφετέρου στη λειτουργία της οικονομίας, της εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας.
»Εντείνουμε τις προσπάθειες να πείσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας -και ειδικά τους πιο ευάλωτους- να εμβολιαστούν και συμβιώνουμε με τον ιό χωρίς να κινδυνεύουμε πλέον από περιοριστικά μέτρα που οδηγούν σε παράλυση σημαντικούς τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Έτσι θα συνεχίσουμε», επισημαίνει κλείνοντας ο Άκης Σκέρτσος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ώρα εμφανίζονται τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Σε 1,5 λεπτό ήταν στα επείγοντα ο καρδιολόγος» - Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Τι διαφορετικό θα έγραφε ένας σατιρικός συγγραφέας αν προσπαθούσε να σατιρίσει έναν πολιτικό; Τι πιο αστείο από έναν πολιτικό που θεωρεί ασήμαντο το ότι πουλούσε παπά για τις σπουδές του;
Πάντα με γνώμονα τα δημοσιονομικά περιθώρια
Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για το κράτος δικαίου
Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας για την Πόπη Παπανδρέου
Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διεθνείς εξελίξεις και στην οικονομία, όχι στις παλιές αντιπαραθέσεις
Το μήνυμα του πρωθυπουργού από τη Βουλή για τον στενό του συνεργάτη
Η δήλωση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Για ποια νησιά προβλέπονται έως 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και η απουσία επίγνωσης για όσα παίζονται στα υπουργικά γραφεία
Κρίσιμο το επόμενο 48ώρο για τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ μετά από ρήξη ανευρύσματος στον εγκέφαλο
Στη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών
Ο νευροχειρουργός τονίζει τους κινδύνους και την έγκαιρη παρέμβαση
Συζήτηση για Ιράν, ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ και διπλωματικές πρωτοβουλίες ειρήνευσης
Με αφορμή το ζήτημα του Μάκαριου Λαζαρίδη
«Η Ευρώπη πιο ανθεκτική από το 2022»
Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εντείνει την παγκόσμια αβεβαιότητα σε μία περίοδο πιεσμένων δημόσιων οικονομικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.