Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 11,5 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Πώς αξιολογούν οι πολίτες την παρουσία Μητσοτάκη και Τσίπρα στη ΔΕΘ 2021

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στη νέα δημοσκόπηση της Pulse η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 11,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τους πολίτες να αξιολογούν την παρουσία Μητσοτάκη και Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Διψήφια παραμένει η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη δημοσκόπηση. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ παρουσιάστηκε η νέα δημοσκόπηση της PULSΕ.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά είναι στις 11,5 μονάδες (36,5% η ΝΔ και 25% ο ΣΥΡΙΖΑ).

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, το Κίνημα Αλλαγής 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, και οι Έλληνες 1,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις η ΝΔ καταγράφει 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24%, το Κίνημα Αλλαγής 6,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, και οι Έλληνες 1,5%.

dimoskopisi-pulse-prothesi-psifou.jpg

dimoskopisi-pulse.png

PULSE - Δημοσκόπηση: Ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης που προηγείται με 14 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα (40% και 26% αντίστοιχα). Στην προηγούμενη έρευνα της PULSE (5-7 Ιουλίου) τα ποσοστά ήταν 42% και 24%.

katalliloteros-prothipourgos-pulse-dimoskopisi.jpg

Δημοσκόπηση PULSE: Πώς τα πήγαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στη «ΔΕΘ 2021»

Όσον αφορά την αξιολόγηση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, συνολικά το 40% τον κρίνουν σίγουρα θετικά (21%) ή μάλλον θετικά (19%), ενώ το 48% συνολικά τον  αξιολογούν σίγουρα αρνητικά (33%) ή μάλλον αρνητικά (15%).

Ως προς την αξιολόγηση των του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, το 30% συνολικά τον κρίνουν σίγουρα θετικά (14%) ή μάλλον θετικά (16%), ενώ το 50% συνολικά τον αξιολογούν σίγουρα αρνητικά (31%) ή μάλλον αρνητικά (19%).

Το 74% των ψηφοφόρων της ΝΔ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Μητσοτάκη στην έκθεση, ενώ το 17% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 14% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Μητσοτάκη, ενώ το 79% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 53% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον πρωθυπουργό, ενώ το 31% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 9% των εκλογέων του ΚΚΕ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Μητσοτάκη, ενώ το 76% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

Το 11% των ψηφοφόρων της ΝΔ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Τσίπρα στην έκθεση, ενώ το 70% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 69% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Τσίπρα, ενώ το 19% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 17% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον πρωθυπουργό, ενώ το 62% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 14% των εκλογέων του ΚΚΕ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Τσίπρα, ενώ το 56% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

dimoskopisi-pulse-deth.jpg

Όσον αφορά το δείκτη αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας το 42% των ερωτώμενων συνολικά δηλώνουν  σίγουρα αισιόδοξοι (22%) ή μάλλον αισιόδοξοι (20%), ενώ το 50% συνολικά αισθάνονται σίγουρα (25%) αισιόδοξοι ή μάλλον απαισιόδοξοι (25%).

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας στον ευρύτερο κεντρώο χώρο, το 52% των κεντροδεξιών αισθάνονται σίγουρα ή μάλλον αισιόδοξα για την οικονομία, ενώ το 45% των κεντροαριστερών αισθάνονται σίγουρα ή μάλλον απαισιόδοξα.

dimoskopisi-pulse-oikonomia.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ