Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση MRB: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 10,9% στην πρόθεση ψήφου

Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINNISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 10,9% από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

H πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά τη ΔΕΘ, από την εταιρεία MRB και προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, καταγράφει διαφορά 10,9% στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατίς, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 7%, το ΚΚΕ 5,3%, η ΕΛ.ΛΥΣΗ 3,7% και το ΜέΡΑ25 στο εκλογικό όριο του 3%. 

mrb2.jpg


Σημειώνεται ότι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 11,9% στην αναγωγή επί των εγκύρων καθώς στον συγκεκριμένο πίνακα το ποσοστό της ΝΔ ανεβαίνει στο 37,8% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 25%.

mrb3.jpg

Παράλληλα, η δημοσκόπηση της ΜRB περιείχε και ερωτήσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αλλά και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που ανακοίνωσε στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

mrb1.jpg

Επιφυλακτικοί φαίνεται πάντως να είναι οι πολίτες απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ για τα μέτρα ενάντια στο προβλήματα της κοινωνίας, καθώς το 58,4% τα αξιολογεί ως «καθόλου ή λίγο αποτελεσματικά», έναντι 30,4% που τα αξιολογεί ως «πολύ ή αρκετά» αποτελεσματικά.

Για την αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 39,9% του συνόλου των ερωτηθέντων απαντά ότι την αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον θετικά και το 58,2% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

axiologisi-kybernisi-dimoskopisi-mrb.jpg

Ακόμη μεγαλύτερη είναι όμως η αρνητική αξιολόγηση της αντιπολιτευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, το 70% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 25,1% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

axiologisi-antipoliteusi-dimoskopisi-mrb.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ