- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σταϊκούρας: Η οικονομία ανακάμπτει ισχυρά το 2021
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία και τις εκτιμήσεις η οικονομία ανακάμπτει ισχυρά το 2021.
Την εκτίμηση ότι η οικονομία ανακάμπτει ισχυρά το 2021 εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
«Με βάση τα τελευταία στοιχεία και τις εκτιμήσεις που έχουμε φαίνεται ότι η οικονομία ανακάμπτει ισχυρά το 2021. Προσδοκούμε και εργαζόμαστε κυβέρνηση, κοινοβουλευτική ομάδα και κοινωνία έτσι ώστε να ανακάμψουμε ακόμα πιο ισχυρά, ακόμα γρηγορότερα, για να έχουμε τα περιθώρια να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο την κοινωνία», δήλωσε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη.
Προσδοκούμε και εργαζόμαστε κυβέρνηση, κοινοβουλευτική ομάδα και κοινωνία έτσι ώστε να ανακάμψουμε ακόμα πιο ισχυρά, ακόμα γρηγορότερα, για να έχουμε τα περιθώρια να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο την κοινωνία»,
Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, το διευθύνοντα σύμβουλο και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κώστα Χατζηκωνσταντίνου και Κώστα Χατζημιχαήλ αντίστοιχα, καθώς και με παραγωγικούς φορείς του Νομού Έβρου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι κυβέρνηση αλλά και υπουργείο Οικονομικών έδειξαν «γρήγορα αντανακλαστικά» και κάλυψαν στο μέτρο του δυνατού και όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, έκτακτες ανάγκες οι οποίες προέκυψαν, όπως ο κορονοϊός, η πανδημία και οι φυσικές καταστροφές.
Επεσήμανε ότι η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών δεν ανέκοψε την πορεία του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης και στην περιοχή του Έβρου «τουλάχιστον σε ότι αφορά στο υπουργείο Οικονομικών, δίνω πολύ μεγάλη σημασία στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, με ότι σημαίνει αυτό για την ανάπτυξης γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στην αξιοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, που είναι ένα περιουσιακό στοιχείο, από τις προτεραιότητες που έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η κυβέρνηση ν' αξιοποιήσει επ' ωφελεία της ανάπτυξης της περιοχής», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «ταυτόχρονα υπάρχουν μία σειρά από προτεραιότητες, κυρίως στη δημοσιονομική πολιτική, για να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία να ανακάμψει τάχιστα και βιώσιμα…».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Η συνολική μέγιστη επιδότηση ξεπερνά τα 125.000.000 ευρώ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει επίσημο δείπνο - Ποιοι δίνουν το παρών
«Βάζουμε τάξη στο κατακερματισμένο τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2026 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
«Θα είμαστε εδώ, αυτός θα είναι ο ορισμός του Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος
Στρατιωτικό άγημα πήρε μέρος στην υποδοχή, ενώ μετείχε και γαλλική αντιπροσωπεία προκειμένου να συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στο κέντρο της Αθήνας.
Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.