- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άντε να ανασάνει λίγο η Οικονομία
Σημαντικές είναι οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα.
Σημαντικές είναι οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα. Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από το 2011, κάθε μήνα θα διανέμονται συντάξεις του ΙΚΑ συνολικής αξίας 5.000 ευρώ σε δέκα υπερτυχερούς που θα επιλέγονται με κλήρωση. Βασική προϋπόθεση είναι να έχουν συμπληρώσει το 65o έτος της ηλικίας τους, να έχουν τουλάχιστον 63,5 χρόνια πλήρως ασφαλισμένης εργασίας και να μην έχουν οικογενειακό ιστορικό μακροβιότητας. Η σύνταξη θα καταβάλλεται σε ασπιρίνες, είδη camping, αναλώσιμα ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και σε επιλεγμένα cds που περισσεύουν από αδιάθετες προσφορές κυριακάτικων εφημερίδων. Οι ασφαλισμένοι έχουν επίσης την επιλογή να επιλέξουν ιδιωτική ασφάλιση, καθώς ο κλάδος των ασφαλιστικών εταιρειών ξεπέρασε την κρίση και εγγυάται πλήρη αποζημίωση για θραύση παρμπρίζ στα 65 χρόνια.
Μαζί με το ασφαλιστικό, μεγάλες θα είναι και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Θεσπίζεται η ανασφάλιστη εργασία υπό τη μορφή της μαθητείας, με μειωμένο ημερομίσθιο, το οποίο κατά το ήμισυ θα επιδοτείται από το κράτος και κατά το άλλο ήμισυ –ειδικά σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας– θα μπορεί να καταβάλλεται και σε σφαλιάρες. Η αποζημίωση απόλυσης μειώνεται στο 1/5 της σημερινής, αλλά ο εργοδότης υποχρεούται να αποφύγει τα σαρκαστικά σχόλια εις βάρος του εργαζόμενου, τουλάχιστον δέκα λεπτά πριν και δέκα λεπτά μετά την κοινοποίηση της απόλυσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.