- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Σακελλαροπούλου: Σε κοινή έκκληση για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν
Αναλυτικά η κοινή έκκληση
Στην κοινή έκκληση που απευθύνουν γυναίκες ηγέτες για τα δικαιώματα κοριτσιών και γυναικών συμμετέχει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμμετέχει στην κοινή έκκληση που απευθύνουν γυναίκες ηγέτες στους σημερινούς και μελλοντικούς κατόχους της εξουσίας στο Αφγανιστάν να απέχουν από κάθε μορφή βίας εναντίον των Αφγανών κοριτσιών και γυναικών και να υποστηρίζουν και να προωθούν τα δικαιώματά τους.
Η έκκληση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Προέδρου της Σλοβακίας Zuzana Čaputová και της Πρωθυπουργού της Ισλανδίας Katrín Jakobsdóttir. Την υπογράφουν επίσης η Πρόεδρος της Γεωργίας Salome Zourabichvili, η Πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen, η Πρωθυπουργός της Εσθονίας Kaja Kallas, η Πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ingrida Šimonytė, η Πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu, η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern, η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg και η Πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin.
Ακολουθεί η κοινή έκκληση:
Κοινή έκκληση των γυναικών ηγετών για τη στήριξη και τη συνέχιση της προώθησης ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών για τα κορίτσια και τις γυναίκες στο Αφγανιστάν
Ανησυχούμε βαθιά για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών αναφορών για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των κοριτσιών και των γυναικών σε πολλές περιοχές της χώρας.
Καλούμε τους σημερινούς και τους μελλοντικούς κατόχους της εξουσίας στο Αφγανιστάν να σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών και να απέχουν από κάθε ενέργεια που θα περιόριζε τα δικαιώματά τους σε τομείς όπως η απασχόληση, η εκπαίδευση, η πρόσβαση στο σύστημα υγείας, τον πολιτισμό ή τα δημόσια αξιώματα. Καλούμε ιδιαιτέρως τις Αρχές στο Αφγανιστάν να αποτρέψουν κάθε μορφή βίας ενάντια σε γυναίκες ή κορίτσια.
Ανεξάρτητα από τις διαφορές μας, οι άνδρες και οι γυναίκες είμαστε ίσοι και τα δικαιώματά μας είναι αναπαλλοτρίωτα και αδιαμφισβήτητα.
Εμείς, ως γυναίκες ηγέτες, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τις Αφγανές γυναίκες και νέες κοπέλες ότι θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στη χώρα τους, θα ακούμε τις φωνές τους και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες τους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή, τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τα αποθέματα οίνου
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και δανειολήπτες
Χωρίς αίτηση η πρώτη πληρωμή με τα αναδρομικά
Νωρίτερα οι πληρωμές, τι ώρα μπαίνουν στα ΑΤΜ
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «ανακοίνωση που περιμένει καιρό η περιοχή»
«Καμία έννομη συνέπεια από την επικύρωσή του», λέει η Αθήνα
Τι καταγγέλλει το DiEM25
Το περιστατικό που καταγράφηκε στα Χανιά
Απόδοση του περίκεντρου ναού στη Μαξιμιανούπολη Ροδόπης
Από τη συμμετοχή και τα παπούτσια μέχρι το ξενοδοχείο και τη διατροφή
Στα ψηφοδέλτια με απόφαση Μητσοτάκη
«Ο κάθε πρύτανης είναι ελεύθερος να προστατεύει το Πανεπιστήμιό του σύμφωνα με τον νόμο» σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας
Βήμα - βήμα πώς θα γίνει η αίτηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.