- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο - Τι θα συζητηθεί
Αναλυτικά η ατζέντα που θα πέσει στο τραπέζι
Στις 11:00 συνεδριάζει υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης.
Συνεδριάζει στις 11.00, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο.
Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:
- Ενημέρωση από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
- Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.
- Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.
- Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου - Διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου.
- Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας 'Ακη Σκέρτσο για την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά».
- Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.
Ανασχηματισμός: Τι μελετά ο πρωθυπουργός - Ποιοι υπουργοί δεν κινδυνεύουν
Προ των πυλών είναι ένας νέος ανασχηματισμός της κυβέρνησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τις όποιες αλλαγές.
Από κύκλους της κυβέρνησης θεωρείται δεδομένη η αναδόμηση του υπουργικού συμβουλίου πριν την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης. Πληροφορίες θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει πραγματοποιήσει ήδη συζήτηση με τον κλειστό κύκλο συνεργατών του προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.
Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το πότε θα ανακοινωθούν οι αλλαγές με ένα από τα σενάρια που παίζουν να αναφέρει τη σημερινή ημέρα ως επικρατέστερη ημερομηνία.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης αναμένεται ένας διαφορετικός ανασχηματισμός από τους προηγούμενους. Το παρόν σχήμα, με μικρές διαφοροποιήσεις σε επίπεδο υπουργών, έχει διαχειριστεί μια σειρά από κρίσεις αυτά τα δύο χρόνια και εκτιμάται ότι ήρθε η ώρα για ευρύτερες αλλαγές. Συνεργάτης του πρωθυπουργού επισημαίνει ότι, οι αλλαγές αυτές «δεν θα έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα», αλλά θα σηματοδοτούν την αλλαγή προτεραιοτήτων και την διαχείριση «νέων προκλήσεων».
Αξίζει να σημειωθεί πως από τους 20 υπουργούς, μετά την πρόσφατη αναβάθμιση του κ. Σκέρτσου, αμετακίνητοι θεωρούνται, σύμφωνα με πηγές, ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Κώστας Καραμανλής στο υπουργείο Υποδομών, ο Κώστας Σκρέκας στο υπουργείο Ενέργειας, ο Κωστής Χατζηδάκης στο υπουργείο Εργασίας και ο Σπήλιος Λιβανός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο ίδιο γκρουπ τοποθετείται και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς εκτιμάται ότι δεν θα αλλάξει η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αλλάζει φέτος και πώς υπολογίζεται
Βασικό σημείο του ν/σ η θεσμοθέτηση εκλογής αιρετών «σε ένα γύρο»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην εξέλιξη του έργου του Ελληνικού
Το ΠΑΣΟΚ τίμησε τον ιδρυτή του σε ειδική εκδήλωση στο Καλέντζι Αχαΐας
Απόφαση Παπασταύρου για υπαγωγή νησιωτικών δήμων στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις παροχής πόσιμου νερού και διαχείρισης υδάτων»
Ποιοι αναλαμβάνουν καθήκοντα
Με τον νέο Κανονισμό θεσπίζεται ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
«Tα χαμηλότερα στρώματα της χώρας μένουν έρμαια της εξάρτησης από την εκάστοτε κυβέρνηση», τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Τι αλλάζει από 1ης Ιουλίου και τι όχι
Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα
16 χρόνια από την έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
«Ένα διοικητικό λάθος 20 ετών βαφτίστηκε "πολιτικό σκάνδαλο"»
Έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια
«Δεν ξαναγράφετε η ιστορία κ. Πιερρακάκη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη παρέμβασή του στη Βουλή
Κάνει λόγο για «δόλια κίνητρα και μια γνωστή συνταγή»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έριξε «πυρά» κατά της κυβέρνησης, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει «μπερδεμένος» από τα όσα άκουσε
Επιτέλους θα μιλήσουμε για τις ανισότητες και τα χρέη;
Τι δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για την αμνηστία πολιτικών εγκλημάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.