- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεννηματά: Tιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν κατά της Χούντας
Μήνυμα για την 47η επέτειο από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Γεννηματά για την 47η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Στην μάχη για τον καθολικό εμβολιασμό κρίνονται οι πολιτικές δυνάμεις και οι θεσμοί.
«Στα χρόνια της μεταπολίτευσης πετύχαμε πολλά, οι αλυσιδωτές όμως κρίσεις, οικονομική και υγειονομική και η επιθετική αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, δημιουργούν νέες προκλήσεις για την πατρίδα μας», επισημαίνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για την 47η επέτειο από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. «47 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας τιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν κατά της Χούντας» σημειώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
Η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει «την κρίσιμη μάχη για τον καθολικό εμβολιασμό, που πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει την κοινωνία μας, κρίνονται πολιτικές δυνάμεις, θεσμοί και πολίτες».
Συμπληρώνει πως οι ιδιαίτερες συνθήκες της περιόδου αναδεικνύουν τα θέματα για την ποιότητα της Δημοκρατίας, που αφορούν τη θωράκιση του Κράτους Δικαίου, την περιφρούρηση της ανεξαρτησίας των θεσμών, την ενίσχυση της διαφάνειας, της λογοδοσίας και την προάσπιση της πολυφωνίας.
Κάνει ειδική αναφορά στα εθνικά θέματα, όπου υποστηρίζει πως «απαιτείται μια νέα Εθνική Στρατηγική που θα αντικαταστήσει την πολιτική ανοχής και κατευνασμού που ενθαρρύνει τελικά την προκλητική πολιτική νέο - οθωμανισμού της Τουρκίας».
Και καταλήγει τονίζοντας ότι «τα κρίσιμα αυτά θέματα για να αντιμετωπισθούν απαιτείται να αποτελέσουν πεδία σύνθεσης και συνεννόησης και όχι άγονων συγκρούσεων για τον πολιτικό κόσμο».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.