Νομοθετικές ρυθμίσεις για Πρότυπα & Πειραματικά Σχολεία και ΑΕΙ
Τι προβλέπουν - Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή
Ποιες είναι οι Νομοθετικές Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων - Στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξης στα ΑΕΙ.
Στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα (29/6) τροπολογία με νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ).
Η τροπολογία προβλέπει ότι στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, η θητεία των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν κατά το σχολικό έτος 2020-2021 σε Πρότυπο ή Πειραματικό σχολείο, η οποία λήγει στις 31.08.2021 παρατείνεται έως τις 31.08.2022. Όσοι εκπαιδευτικοί «δεν επιθυμούν την παράταση της θητείας τους, επιστρέφουν στο σχολείο οριστικής τοποθέτησής τους ή στη διάθεση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου της περιοχής μετάθεσης, στην οποία ανήκουν οργανικά». Ακόμη, περιλαμβάνεται ρύθμιση για την «οριστική τοποθέτηση, αίτηση απόσπασης και μετάθεσης των εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων».
Σε ό, τι αφορά τα AEI, κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα «καταρτίζει στρατηγικό σχέδιο ακαδημαϊκής ανάπτυξης, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία, καθώς και της στρατηγικής ανάπτυξής του στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο». Ακόμα, ορίζονται οι αρμοδιότητες της Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού που συνίσταται σε κάθε Ίδρυμα.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, ορίζονται σημεία, τα οποία ρυθμίζονται με το νομοσχέδιο, είναι η αναπλήρωση στελεχών, που έχουν αποσπαστεί στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και θέματα του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών».
Η τροπολογία με τις Νομοθετικές Ρυθμίσεις
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 13 χρόνια
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών για οικονομία, μετανάστευση, γεωπολιτική και Ευρώπη
Έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξή της
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.