Πολιτικη & Οικονομια

Ποτάμι:Η πρώτη δοκιμή πέτυχε

Εύα Στάμου
Εύα Στάμου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71625-144282.JPG

Όσοι δεν παρακολούθησαν αυτό το τριήμερο το Ιδρυτικό Συνέδριο που διοργάνωσε το Ποτάμι, μπορεί εύλογα να πιστεύουν ότι όλοι οι σύνεδροι ασχολούνταν με τον σχολιασμό της πρόσφατης πολιτικής επικαιρότητας, ή ότι απλά διοχέτευαν την ενέργειά τους σε ατέρμονες διαδικασίες αρχαιρεσίας. Η πραγματικότητα ήταν αρκετά διαφορετική: κάθε σύνεδρος αφιερωνόταν καταρχάς σε έναν τομέα όπου θεωρεί ότι μπορούσε να προσφέρει κάτι από την επαγγελματική του γνώση και εμπειρία.

Η Φορολογική Πολιτική, ο Πολιτισμός, το Σύνταγμα, η Υγεία, το Περιβάλλον και η Ενέργεια, η Δικαιοσύνη, η Ασφάλεια και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι μερικοί από τους δεκαεννέα τομείς στους οποίους συμμετείχαν σύνεδροι και μέλη κάθε ηλικίας από όλα τα μέρη της Ελλάδας με σκοπό την διαμόρφωση μιας νέας, εφαρμόσιμης πολιτικής που θα προάγει τα συμφέροντα της χώρας και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της.

Καταθέτοντας την εμπειρία μου από την ομάδα Υγείας, οι συμμετέχοντες είναι άνθρωποι καταξιωμένοι στο χώρο τους που γνωρίζουν καλά πώς λειτουργεί το σύστημα Υγείας κι επιζητούν τρόπους να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, καταθέτοντας ρεαλιστικές προτάσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας.

Πίσω από τις ομιλίες, τις τηλεοπτικές κάμερες και τους επίσημους καλεσμένους πιστεύω ότι η δύναμη του Ποταμιού έγκειται στην έως τώρα ικανότητά του να προσελκύει άτομα με ουσιαστική γνώση του τομέα στον οποίο ανήκουν και με τη διάθεση να συνομιλήσουν για προβλήματα που απασχολούν τον καθένα. Είναι ένα στοίχημα ανοικτό για το Ποτάμι αν θα μπορέσει να κρατήσει και να αυξήσει εθελοντές υψηλής ποιότητας που το εμπιστεύονται και παίρνουν για πρώτη φορά το ρίσκο να δράσουν στην πολιτική αρένα.

Το αν θα καταφέρει τελικά το Ποτάμι να μετατρέψει την διαλεκτική δυναμικότητά του σε καίρια πολιτική παρέμβαση, θα φανεί σύντομα στην πράξη. Η πρώτη δοκιμή πάντως, υπό τις υψηλές θερμοκρασίες του Λαυρεωτικού τοπίου, σίγουρα πέτυχε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY