- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Δένδιας - Τσαβούσογλου: Ανεπίσημο δείπνο με φόντο την Ακρόπολη
Ενόψει της αυριανής επίσημης συνάντησης των δύο ΥΠΕΞ
Νίκος Δένδιας - Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Ο Έλληνας ΥΠΕΞ παραθέτει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του - Αύριο η συνάντηση με Μητσοτάκη.
Ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραθέτει απόψε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο την Ακρόπολη.
Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν και πάλι αύριο το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα γύρω στις 13:15.
Σήμερα Κυριακή, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη διάρκεια της τετράωρης παραμονής του στην Κομοτηνή επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο, το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ», γευμάτισε με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας στον οικισμό Θάμνα και επισκέφθηκε τον τάφο του πρώην βουλευτή Ροδόπης, Αχμέτ Σαδίκ, όπου κατέθεσε στεφάνι, τελέστηκε προσευχή και φύτεψε ένα πλατάνι.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετέβη στην Κομοτηνή με πομπή 16 οχημάτων. Μεταξύ άλλων συνάντησε και τους δύο ψευδομουφτήδες, Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής, και Αχμέτ Μετέ της Ξάνθης. Σε αυτή τη συνάντηση παρίστατο ο Λεβέντ Σαδίκ, γιος του πρώην βουλευτή, Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο με ιδιαίτερη σημασία για την Τουρκία στην περιοχή.
Απαντώντας στις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί «τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη», ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, κατέστησε με σαφήνεια πως «η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα σε Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη».
Ακόμη, το ελληνικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι είναι συνεχείς οι προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αυτής από την Τουρκία, καθώς και ότι οι αιτιάσεις περί δήθεν μη προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών αυτών, ή περί δήθεν διακριτικής μεταχείρισης είναι αβάσιμες και απορρίπτονται στο σύνολό τους. Κάλεσε μάλιστα την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της συνθήκης της Λωζάννης την οποία επίσης υπέγραψε και έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.