- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δώρο Πάσχα: Πότε θα καταβληθεί σε όσους είναι σε αναστολή
Χατζηδάκης: Το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει ζητήσει πίσω τα χρήματα που πήρε ο Φουρθιώτης
Χατζηδάκης: Πότε και πώς θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα σε όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
Για την καταβολή του Δώρου Πάσχα σε όσους βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, μίλησε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Όπως εξήγησε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με το Δώρο Χριστουγέννων της περασμένης χρονιάς, ενώ δεσμεύτηκε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια, ώστε να καταβληθεί στους δικαιούχους μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.
Επίσης πριν από το Πάσχα, αναμένεται να δοθεί και η προκαταβολή της σύνταξης σε όσους έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα, είπε.
Αναφερόμενος στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης, είπε πως μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί περίπου 25.000 ψηφιακές συντάξεις. Κι ενώ τον Ιανουάριο οι εκκρεμείς συντάξεις ήταν 155.000, τώρα έχουν πέσει στις 139.000.
Σε ότι αφορά το θέμα της χρησιμοποίησης πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών για να βοηθήσουν τις διαδικασίες για την ταχύτερη απονομή της σύνταξης, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι αυτό θα προχωρήσει και το κράτος θα αναλάβει να καλύψει μια εύλογη δαπάνη για τον σκοπό αυτό και δεν θα επιβαρυνθούν οι πολίτες.
Χατζηδάκης: Το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει ζητήσει πίσω τα χρήματα που πήρε ο Φουρθιώτης
Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας μίλησε για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη που αφορά σε χρήματα που έλαβε από το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία δηλώνοντας υπέρογκους μισθούς. Όπως είπε, το υπουργείο δεν έχει ζητήσει ακόμη πίσω τα χρήματα που έλαβε ο παρουσιαστής.
Ο ίδιος αρνήθηκε να εγκρίνει πληρωμές που αφορούσαν στην περίοδο για την οποία ζητούσε ο παρουσιαστής και συμπλήρωσε πως είχε σταλεί εξώδικο από τον Μένιο Φουρθιώτη στο Υπουργείο Εργασίας. Αναφερόμενος για το εάν είχε λάβει χρήματα ο Μένιος Φουρθιώτης, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως γι΄αυτό τον λόγο είχε περάσει ο νόμος που έβαζε πλαφόν στις πληρωμές του προγράμματος.
Ο υπουργός Εργασίας απάντησε για το θέμα πως ο «φάκελος» του κ. Φουρθιώτη έχει πάει στη Δικαιοσύνη και πως το Δημόσιο έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, όταν βεβαιωθούν παρανομίες, να ζητήσει τα χρήματα πίσω. Υπενθυμίζεται πως υπολογίζεται ότι τα χρήματα που έχει λάβει ο τηλεπαρουσιαστής υπολογίζονται σε 200.000 ευρώ.
«Στείλαμε το θέμα στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την ακριβή νομική διάσταση του θέματος αν τυχόν υπάρχουν ποινικά αδικήματα και βεβαίως το Δημόσιο, πάντοτε με τις διατάξεις περί αχρεωστήτως καταβληθέντων έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζητήσει, αν βεβαιωθούν παρανομίες, ότι έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, πίσω τα χρήματα τα οποία έχει δώσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιστορικό υψηλό για το διαθέσιμο εισόδημα το 2025, με ώθηση από την αύξηση μισθών και τη μείωση της ανεργίας, συμπαρασύροντας ανοδικά και την κατανάλωση.
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.