- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γεωργαντάς: 775 εκατ. SMS και στα δύο lockdown
«Τα SMS δεν ήρθαν για να μείνουν»
«Tα SMS που εστάλησαν στο 13033 για μετακίνηση κατά τη διάρκεια των δύο lockdown έφτασαν τα 775 εκατομμύρια», δήλωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς.
«Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να αρχίσει σχετική χαλάρωση αξιοποιώντας τους ανοιχτούς χώρους. Με τις καιρικές συνθήκες τους εμβολιασμούς και τα self test νομίζουμε ότι ελεγχόμενα θα αρχίσουμε να ανοίγουμε πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.
«Είμαστε κοντά νομίζω, αλλά δεν μπορώ να δώσω ημερομηνία», διευκρίνισε.
Όπως υπογράμμισε, τα SMS που εστάλησαν στο 13033 για μετακίνηση κατά τη διάρκεια των δύο lockdown από πέρσι μέχρι και σήμερα έφτασαν τα 775 εκατομμύρια, χωρίς να συνυπολογίζονται μάλιστα οι βεβαιώσεις μετακίνησης. «Είναι ικανοποιητικό νούμερο, γλιτώσαμε 775 εκατομμύρια φύλλα χαρτιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.
«Τα SMS δεν ήρθαν για να μείνουν»
«Τα SMS δεν ήρθαν για να μείνουν, ήρθαν να τελειώσουν κάποια στιγμή», επισήμανε. Ακόμα κι αν επιτραπεί η διαδημοτική μετακίνηση, συμπλήρωσε ο κ. Γεωργαντάς, «δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει τα SMS σε αυτή τη φάση. Θα χρησιμοποιούμε το 6 όπως πριν.
»Το 13032 είναι έτοιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις. Βοηθάει επειδή είναι μόνο για πρόσβαση στα εμπορικά καταστήματα», εξήγησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ξεκαθάρισε πάντως ότι είναι «λίγο πρόωρο να κουβεντιάζουμε για το χρονικό περιθώριο».
«Άμα πάνε όλα βάσει προγραμματισμού, μετά τα μέσα Μαΐου θα μπορούμε να μιλάμε για τελείως διαφορετική χώρα», τόνισε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Τι ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες πηγές
Μια καθαρά πολιτική επιλογή και τοι στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής
Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.
Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί
Το μόνο θετικό από αυτή την ιστορία είναι ότι, έτσι στριμωγμένη όπως βρίσκεται η Ευρώπη, είναι υποχρεωμένη να πάρει πρωτοβουλίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.