- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας: Το «ακορντεόν» απέτυχε- Βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο
«Θα καταργήσουμε τον νόμο Κεραμέως»
Τσίπρας: «Βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο από την έναρξη της πανδημικής κρίσης - Το μοντέλο που ακολούθησαν απέτυχε».
«Μετά από 5 μήνες lockdown βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο από την έναρξη της πανδημικής κρίσης και είναι εκατοντάδες οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση και πολλές δεκάδες αυτοί που είναι προχείρως διασωληνωμένοι και περιμένουν στις λίστες του ΕΚΑΒ», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV.
«Το μοντέλο που ακολούθησαν πιστά τους τελευταίους πέντε μήνες απέτυχε και θα περίμενα από τον πρωθυπουργό να βγει να αναλάβει την ευθύνη», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Εξέφρασε την άποψη ότι «έχουμε ένα αποτυχημένο ακορντεόν που το χειριζόμαστε λάθος» και συμπλήρωσε: «Βλέπουμε μια κυβέρνηση που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και ρίχνει την ευθύνη στην αντιπολίτευση, αυτό δεν είναι μια υπεύθυνη στάση». Σημείωσε ότι από τον Νοέμβριο ο ίδιος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αναλάβει την πρωτοβουλία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων με ένα σχέδιο και κοινό υπουργό υγείας, «αλλά αρνήθηκε».
Σχετικά με το πολιτικό μορατόριουμ που ζήτησε χτες να υπάρξει «για να δούμε τι μπορεί να σωθεί παρά τα όσα έχουν γίνει», όπως είπε, τόνισε ότι η κυρίαρχη πολιτική ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν την ατζέντα της συνεννόησης ή της αντιπαράθεσης. Προσέθεσε ότι σε αυτούς τους πέντε μήνες lockdown η κυβέρνηση έχει περάσει νομοσχέδια «που εγείρουν μεγάλες αντιδράσεις», πράγματα που δεν θα έπρεπε να εισαχθούν σε μια τέτοια περίοδο εξαναγκαστικής περιστολής ελευθεριών, όπως είπε.
«Ο κόσμος βγαίνει στον δρόμο, γιατί αισθάνεται να περιορίζεται η ανάσα του»
Σχετικά με τις συγκεντρώσεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο κόσμος βγαίνει στον δρόμο, γιατί αισθάνεται να περιορίζεται η ανάσα του, να περιορίζονται τα δικαιώματα. Ήταν μια αντίδραση στην υπερβάλλουσα αστυνομική αυθαιρεσία και βία». Και πρόσθεσε: «Η αντίδραση αυτή ήταν μια αντίδραση υγιής».
«Θα καταργήσουμε τον νόμο Κεραμέως»
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει ξανά, θα καταργήσει τον νόμο Κεραμέως για τα πανεπιστήμια. Αρχικά, ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως «ο νόμος Κεραμέως για να καταλάβει ο κόσμος έχει δύο πτυχές. Μία είναι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία και μία η μείωση εισακτέων κατά 25.000 φοιτητές για να αυξήσουμε την πελατεία στα κολέγια».
«Θα καταργήσουμε τον νόμο Κεραμέως. Θα επαναφέρουμε τον αριθμό εισακτέων εκεί που ήταν», είπε. «Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία σώματος φύλαξης με αρμοδιότητα αποκλειστική στους πρυτάνεις». Σύμφωνα με τον ίδιο, βασικό πρόβλημα στα πανεπιστήμια είναι η υποχρηματοδότηση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.