Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: Προσλαμβάνετε ανεκπαίδευτους- φανατισμένους ανθρώπους

«Με παράκαμψη της κανονικής διαδικασίας πρόσληψης των αστυνομικών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mitsotakis-tsipras.jpg
Kυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας © EUROKINISSI

Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας

Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι επρόκειτο για την πιο αμήχανη και ασυνάρτητη ομιλία του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός αφιέρωσε 22 λεπτά από την ομιλία του για να πει ότι η κυβέρνηση τα έχει πάει καλά με την πανδημία την ώρα που θρηνούμε χιλιάδες νεκρού και είμαστε 5 μήνες σε λογκντάουν.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την παράκαμψη της κανονικής διαδικασίας πρόσληψης των αστυνομικών, ρίχνει στο δρόμο νέους ανθρώπους που είναι ανεκπαίδευτοι και φανατισμένοι.

Απαντώντας στην κατηγορία του πρωθυπουργού περί "αριστερής καταστολής", αναφέρθηκε σε ομιλία του κ. Μητσοτάκη όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, στην οποία καλούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να λύσει τα χέρια της αστυνομίας. "Πότε λέγατε αλήθεια και πότε ψέματα", ρώτησε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου, ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη τι έκανε με το πόρισμά της. Η επιτροπή έθεσε κατά βάση δύο ζητήματα: Την ατιμωρησία και τα διακριτικά στις στολές. «Πώς επιτρέπετε να μη φορούν οι αστυνομικοί διακριτικά στις στολές ενώ υπάρχει η σχετική διαταγή», είπε ο κ. Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά τις κάμερες, το θέμα είναι να μπουν κάμερες στα αστυνομικά τμήματα όπου γίνονται τα περιστατικά αυθαιρεσίας.

«Επικαλείστε τις απόψεις του κ. Αλιβιζάτου και όχι το πόρισμά του. Μα ο κ. Αλιβιζάτος δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ