Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση Μιχαηλίδου-Γιαννόπουλου για το Εθνικό Σύστημα Υιοθεσιών

Οι προτεραιότητες για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συνάντηση Δόμνας Μιχαηλίδου - Κώστα Γιαννόπουλου και ανταλλαγή απόψεων για το Ενιαίο Εθνικό Σύστημα Υιοθεσιών και Αναδοχών.

Με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, συναντήθηκε σήμερα (9/3) η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τη λειτουργία του νέου Ενιαίου Εθνικού συστήματος Υιοθεσιών και Αναδοχών, αλλά και τη διευθέτηση ζητημάτων συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο και τον φορέα.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου και  Κώστας Γιαννόπουλος συζήτησαν για τις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες που μπορούν να θέσουν με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών με απώτερο στόχο την αποϊδρυματοποίησή τους.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι στη βάση της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται για την προστασία των παιδιών που διαβιούν σε δομές φιλοξενίας, αλλά και της απρόσκοπτης και αποτελεσματικής λειτουργίας της πλατφόρμας anynet.gr που καθημερινά συνδέει υποψήφιους θετούς κι ανάδοχους γονείς με παιδιά που χρειάζονται οικογένεια, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μπορεί να συμβάλλει με την εμπειρία του θετικά και αποτελεσματικά.

Την ίδια ώρα, συζητήθηκε και η δημιουργία ρυθμιστικού πλαισίου που θα προβλέπει τη λειτουργία Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας με σκοπό τη στήριξη παιδιών με οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, χωρίς να προκρίνεται η απομάκρυνση από αυτές. Στο ίδιο πλαίσιο, επί τάπητος τέθηκε και η δημιουργία ρυθμιστικού πλαισίου για την ίδρυση και λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για παιδιά, τόσο τυπικής ανάπτυξης, όσο και παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Παράλληλα, εξετάζεται η παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ώστε τα παιδιά που εγκαταλείπονται ή απομακρύνονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον με εισαγγελική εντολή και χρήζουν εξειδικευμένης φροντίδας λόγω χρόνιων παθήσεων ή αναπηρίας, να τοποθετούνται κατά προτεραιότητα σε ανάδοχους γονείς, εγγεγραμμένους στο Εθνικό Μητρών Υποψήφιων Ανάδοχων γονέων.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε τη σημασία της συνεργασίας του Υπουργείου με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και διαπίστωσε τη σύγκλιση απόψεων σχετικά με την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών που διαβιούν σε δομές. Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η συνεργασία θα λειτουργήσει υπέρ του βέλτιστου συμφέροντος των παιδιών.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε ότι «το Ενιαίο Εθνικό Σύστημα Υιοθεσιών και Αναδοχών αποτελεί μια καινοτόμο μεταρρύθμιση προς τη σωστή κατεύθυνση» ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, καθώς η λειτουργία του συνεχίζεται.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, οι συνεργάτες της υφυπουργού Θεοδώρα Παπαδημητρίου και Πόπη Ρουσομάνη και οι κοινωνικοί λειτουργοί του «Χαμόγελου του Παιδιού» Στεφανία Τέκου και Χαρά Γροζάνη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ