- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σταϊκούρας στο Eurogroup: Να συνεχιστεί η δημοσιονομική χαλάρωση
Λόγω της πανδημίας κορωνοϊού και της παράτασης του lockdown
Ο Χρήστος Σταϊκούρας ζήτησε από τους Ευρωπαίους ομολόγους του στο Eurogroup να συνεχιστεί η δημοσιονομική χαλάρωση λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.
Αναγκαία χαρακτήρισε τη συνέχιση της δημοσιονομικής χαλάρωσης, λόγω της παράτασης του lockdown και των άλλων περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Συμμετέχοντας στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, ο υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι η παράταση των μέτρων ήταν απαραίτητη στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη, προκειμένου να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία.
Οπως υποστήριξε ο κ. Σταϊκούρας, η συνέχιση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της δημοσιονομικής χαλάρωσης, που, βάσει των σχετικών ευρωπαϊκών αποφάσεων, συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση των μέτρων αυτών, συνδέεται άμεσα με την πορεία της πανδημίας. Μάλιστα, επισήμανε πως η ανάγκη αυτή (της συνέχισης της δημοσιονομικής χαλάρωσης) είναι ακόμα μεγαλύτερη σε χώρες των οποίων η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τομέα των υπηρεσιών και τους κλάδους του, όπως είναι ο τουρισμός.
Σημειώνεται ότι το Eurogroup επικεντρώθηκε στις μακροοικονομικές εξελίξεις και τις προοπτικές στην ευρωζώνη, καθώς και στις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της φερεγγυότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, με βάση σχετικό σημείωμα που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στην τοποθέτησή του, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε παράλληλα τη σημασία της γρήγορης εκταμίευσης πόρων από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), καθώς και της αξιοποίησης του συνόλου της χρηματοδότησης που έχει προβλεφθεί για το πρόγραμμα SURE για τη στήριξη της απασχόλησης.
Σε ό,τι αφορά στο σημείωμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη φερεγγυότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, ανέφερε ότι η θέση του υπουργείου Οικονομικών είναι πως πρέπει να διατηρηθεί το «δίχτυ προστασίας» των επιχειρήσεων για όσο απαιτηθεί. Τα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας, είπε, θα χρειαστεί να γίνουν ακόμη πιο στοχευμένα, στηρίζοντας βιώσιμες επιχειρήσεις να ξεπεράσουν την κρίση και να επανεκκινήσουν -με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές- στη φάση της ανάκαμψης της οικονομίας.
«Ανάκαμψη για την οποία η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται με σχέδιο, μεθοδικότητα, σύνεση και διορατικότητα, ώστε κοινωνία και οικονομία να βγουν όρθιες από τη σημερινή δοκιμασία και να εισέλθουν σε μια σταθερή πορεία ισχυρής, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης», δήλωσε ο υπουργός.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έργο συνδέει τον ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό
Με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις που νομοθετήθηκαν
Τα δέκα συν ένα προγράμματα αφορούν όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων
Στα 4,12 δισ. ευρώ το κόστος
«Εδωσα μια μάχη όχι για τον εαυτό μου αλλά και για τον Ελληνισμό», είπε για την περιπέτειά του με τις αλβανικές αρχές
Αυτοψίες σε έργα στα Φάρσαλα και τον Δομοκό
Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις νέες και τους νέους ανήμερα της ανακοίνωσης των βάσεων
Οι ισχυρισμοί για τις αμερικανικές αρχές
«Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει καμία αύξηση», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας
«Εγκαινιάζεται σήμερα ο Ε65 - Προχωρούν τα σιδηροδρομικά και οδικά έργα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Στο επίκεντρο πληθωρισμός και γεωπολιτική αβεβαιότητα
Το μήνυμά του στους μαθητές μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων
Πιάστηκα στην τσιμπίδα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Η νέα εποχή των Ενόπλων Δυνάμεων
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Έδωσε συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Το σχόλιό του για τις διαμαρτυρίες σε επισκέψεις του
Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά ύψους 4,2 δισ. ευρώ
Οι κάμερες θα λειτουργούν σε 24ώρη βάση
«Επιτακτική ανάγκη να ενταθεί η μάχη των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στη Δεξιά και τις πολιτικές της»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.