- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Τείχος» εμβολίου-Καλύτερα τον Απρίλιο
«Πολλοί επενδυτές κοιτάζουν την Ελλάδα τώρα»
Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg: Από τον Απρίλιο η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα θα είναι καλύτερη.
Από τον Απρίλιο η κατάσταση με την πανδημία στην Ελλάδα θα είναι καλύτερη, εκτίμησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Bloomberg. Στη συνέντευξη ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι καθώς χτίζεται το «τείχος» εμβολιασμού, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, και καθώς αλλάζουν τα εποχικά δεδομένα, από τον Απρίλιο η κατάσταση με την πανδημία στην χώρα μας θα είναι καλύτερη.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα από άλλες χώρες στο χειρισμό της πανδημίας και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ένα καλύτερο καλοκαίρι από πλευράς τουρισμού, καθώς πέρυσι, όπως είπε, δεν είχαμε τόσα εργαλεία στα χέρια μας, όπως τα εμβόλια και τα τεστ.
Αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται η Κομισιόν για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων κατά της Covid, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα ως μεσαία χώρα ωφελήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εμβολίων, ενώ η Ευρώπη έχει πάρει ένα μάθημα από τα λάθη που έγιναν.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την πρότασή του για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία θα απλοποιήσουν αρκετά το ταξίδι όσων είναι εμβολιασμένοι, και εξέφρασε την ελπίδα κάποια στιγμή και στην ΕΕ να υπάρξει συμφωνία σε κάποια μορφή τέτοιων πιστοποιητικών. «Πολλά κράτη-μέλη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να εξετάσουν αυτήν την ιδέα, ιδίως για τις καλοκαιρινές διακοπές», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
«Ελπίζουμε να γυρίσουμε στην κανονικότητα το συντομότερο»
Ως προς τον οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι «δεν είχαμε ένα πρώτο τρίμηνο τόσο καλό όσο περιμέναμε, ωστόσο δεν έχουμε δει άνοδο της ανεργίας και ελπίζουμε να γυρίσουμε στην κανονικότητα το συντομότερο».
Η Αθήνα σκοπεύει ακόμα να προχωρήσει στην πρόωρη αποπληρωμή δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ύψους 3,3 δισ. ευρώ, καθώς είναι σημαντικό για τις αγορές να υπάρχει μία σταθερότητα. «Πολλοί επενδυτές κοιτάζουν την Ελλάδα τώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας την πρόοδο που έκανε η χώρα σε τομείς όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός εν μέσω της πανδημίας.
Χρονιά εντάσεων το 2020
Επιπλέον, μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, παραδέχθηκε ότι το 2020 ήταν μία χρονιά με πολλές εντάσεις, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το 2021 θα είναι καλύτερο.
Η Αθήνα έχει καταστήσει σαφές πως ό,τι συμβαίνει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφορά και την Ε.Ε., τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η Αθήνα θα ενισχύσει τις συμμαχίες της με τις χώρες που σέβονται τη διεθνή νομοθεσία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα
Πώς και πόσο ωφελούνται 3 στους 4 ιδιοκτήτες ΙΧ
Με αφορμή τη σχετική πρόσκληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Τι πρέπει να κάνετε για να πληρωθείτε
Πώς καθορίζονται τα ποσά που πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό
«Η επιλογή της 1ης Απριλίου ως επόμενης διαδικασίας μοιάζει φάρσα», είπε
Δείτε πόσα και πότε θα τα πάρετε
«Η Ελλάδα περνάει σε νέα εποχή»
Ποιοι κόβονται, πώς θα πάρουν την επιχορήγηση στα λιπάσματα οι αγρότες
Νέος αρχηγός του Λιμενικού ο Αντιναύαρχος Χρήστος Κοντορουχάς
Γιατί παραμένει εκτός πλάνου
Αναλυτικά παραδείγματα για τον υπολογισμό των χρημάτων
Τα δύο κριτήρια και τα ποσά
Μια περίπτωση όπου δεν λέμε «Πού είναι ένας εισαγγελέας;»
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την αίτηση
Καταλαμβάνει την έδρα της Αρκαδίας για το ΠΑΣΟΚ - Το βιογραφικό του
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Πόσα επιπλέον χρήματα θα πάρουν οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και Δημόσιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.