- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γεννηματά: «Όχι οριζόντια μέτρα για την έξαρση της πανδημίας»
«Χρειάζονται περισσότερα τεστ και καλυτερη ιχνηλάτηση»
Η Φώφη Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της έξαρχης της πανδημίας του κορωνοϊού
Ολοκληρωμένο σχέδιο τοπικών χειρουργικών, όπως είπε, παρεμβάσεων και όχι οριζόντια μέτρα για όλη τη χώρα, πρότεινε η Φώφη Γεννηματά για να αντιμετωπιστεί η νέα έξαρση της πανδημίας. Επέκρινε παράλληλα την κυβέρνηση πως πορεύεται με τη λογική του «βλέποντας και χάνοντας».
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε συγκεκριμένα:
«Το πρώτο θέμα που πρέπει να δει η κυβέρνηση, είναι τα περισσότερα τεστ και η καλύτερη ιχνηλάτηση για να μπορεί να ζυγίζει πιο σωστά και άρα να παίρνει πιο γρήγορα τις αποφάσεις και να είναι πιο αποτελεσματικές. Γιατί μέχρι σήμερα κάναμε λιγότερα τεστ από ό,τι χρειαζόμασταν και η ιχνηλάτηση γίνεται μόνο κεντρικά από το μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας, που σημαίνει ότι δεν γίνεται αποτελεσματικά. Δεν γίνεται αποτελεσματικά στο σύνολο της χώρας. Το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε, είναι να μην παίρνονται οριζόντιες αποφάσεις. Ακούω πάρα πολλούς λοιμοξιωλόγους, που λένε ότι χρειάζεται επιφυλακή και χειρουργικές παρεμβάσεις. Είναι χειρουργικές παρεμβάσεις να παίρνονται οριζόντιες αποφάσεις σε όλη τη χώρα και σε περιοχές που είναι και στο πράσινο και στο πορτοκαλί και στο κόκκινο; Δεν είναι».
Σχετικά με την οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ανέφερε ότι από καιρό το Κίνημα Αλλαγής έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως η ενίσχυση να φτάσει το 70% της επιστρεπτέας προκαταβολής και το υπόλοιπο να είναι δάνειο..
«Πριν απ' όλα χρειάζεται ρευστότητα η οικονομία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δυστυχώς δεν έφτασε η ρευστότητα σε αυτές τις επιχειρήσεις. Από το τελευταία πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής το 50% των επιχειρήσεων που έχουν ανάγκη έμειναν εκτός. Αποκλείστηκαν από οποιαδήποτε ρευστότητα», είπε η κ. Γεννηματά.
Επανέλαβε ότι χρειάζεται απάλειψη προστίμων και προσαυξήσεων, να παγώσουν οι πλειστηριασμοί με νόμο, και να δοθεί επιδότηση στο 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για να μην έχουμε εκτίναξη της ανεργίας,. Ισχυρίστηκε δε, πως τα ποσά αυτά μπορεί να τα αντέξει ο κρατικός Προϋπολογισμός.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή, τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τα αποθέματα οίνου
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και δανειολήπτες
Χωρίς αίτηση η πρώτη πληρωμή με τα αναδρομικά
Νωρίτερα οι πληρωμές, τι ώρα μπαίνουν στα ΑΤΜ
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «ανακοίνωση που περιμένει καιρό η περιοχή»
«Καμία έννομη συνέπεια από την επικύρωσή του», λέει η Αθήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.