Στην Πορτογαλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με Αντόνιο Κόστα
Τι θα συζητήσουν
Στην Πορτογαλία μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Αντόνιο Κόστα.
Εντός της ημέρας ταξιδεύει στην Πορτογαλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αντόνιο Κόστα.
Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ωστόσο αναβλήθηκε.
Εδώ και λίγες ημέρες η Πορτογαλία έχει αναλάβει την 6μηνη προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επί τάπητος θα τεθούν ζητήματα διμερούς συνεργασίας, ενώ ο κ. Κόστα θα παρουσιάσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις προτεραιότητες που έχει θέσει η πορτογαλική προεδρία.
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να συζητηθούν κομβικής σημασίας ζητήματα για την ΕΕ, όπως η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για την αναζωογόνηση των ευρωπαϊκών οικονομιών μετά την πανδημία, η ψηφιακή μετάβαση και η στροφή στην πράσινη ανάπτυξη.
Θα συζητηθεί, επίσης, η πρόθεση της πορτογαλικής προεδρίας να θέσει στην ευρωπαϊκή ατζέντα κοινωνικά δικαιώματα και μέτρα κοινωνικής προστασίας, ιδιαίτερα υπό τη σκιά των επιπτώσεων της πανδημίας. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντόνιο Κόστα αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για τις προκλήσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία και για τη μεγάλη ευρωπαϊκή εκστρατεία εμβολιασμού.
Ανατολική Μεσόγειος και Μεταναστευτικό στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντόνιο Κόστα στην Πορτογαλία
Θα τεθούν επί τάπητος ακόμα οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Μεταναστευτικό, ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου, όπου θα αξιολογηθεί η συμμόρφωση της Άγκυρας με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.
Ελλάδα και Πορτογαλία είναι εταίροι και σύμμαχοι, αφενός ως μέλη του NATO αλλά και ως δύο μεσαίες ευρωπαϊκές οικονομίες με κοινά συμφέροντα και κοινούς στόχους, που μπορούν να συντονίζουν τις προσπάθειές τους ώστε να μεγαλώνουν το αποτύπωμά τους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πορτογαλία, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την έδρα της Ναυτικής Αστυνομίας, η οποία συμμετέχει από το 2014 στην Επιχείρηση «Ποσειδών» της Frontex που διεξάγεται στα ανατολικά νησιά του Αιγαίου, και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Θαλάσσιας Ασφάλειας (EMSA), η οποία εδρεύει στη Λισαβόνα και μεριμνά ποικιλοτρόπως για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας -έργο κρίσιμο για τον μεγάλο ελληνόκτητο στόλο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι αν δεν καταβληθεί
Tο όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.