- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Folli Follie: Στη Βουλή η δικογραφία για Φλαμπουράρη και Χαρίτση
Εισαγγελική έρευνα για τον Μάκη Μπαλαούρα
Follie Follie: H δικογραφία για Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση διαβιβάζεται μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή
Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία που αφορά στη διαχείριση της υπόθεσης της Folli Follie, καθώς από τις δικαστικές έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη,προέκυψαν στοιχεία με αναφορές σε δύο πρώην υπουργούς τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξανδρο Χαρίτση.
Η δικογραφία με βάση τις διατάξεις του συντάγματος, διαβιβάζεται μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με διαβιβαστικό το οποίο υπογράφει ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος ο οποίος μελέτησε και το σχετικό φάκελο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαβίβαση του υλικού με τις αναφορές στα πολιτικά πρόσωπα που προέκυψε από την ανάκριση που γίνεται για την υπόθεση της folli Follie, γίνεται με τις συνταγματικές διατάξεις περί «αμελλητί», δηλαδή διαβίβασης άμεσης χωρίς αξιολόγηση.
Ειδικότερα στο εισαγγελικό έγγραφο διαβίβασης του φακέλου στη Βουλή σημειώνεται μεταξύ άλλων, ότι ο φάκελος πάει στη Βουλή προς διερεύνηση για «τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων διαλαμβανομένων στην έκθεση της αρμοδίας ανακρίτριας κατ΄άρθρον 39 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου περιγράφονται αξιόποινες πράξεις τυχόν τελεσθείσες από υπουργούς, βουλευτή και φυσικά πρόσωπα».
Παράλληλα η Εισαγγελία της Αθήνας ξεκίνησε έρευνα για τη διερεύνηση αδικημάτων, όπως η δωροληψία και η δωροδοκία αλλά και παραβάσεις του νόμου περί μεσαζόντων για τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, που φέρεται να είχε δεχθεί χορηγία από τη ελεγχόμενη εταιρεία ύψους 80 χιλιάδων ευρώ για τις ανάγκες, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, νοσοκομείου της περιφέρειάς του, ενώ στην ίδια έρευνα ελέγχονται ο άλλοτε μεγαλομέτοχος της εταιρείας Τζώρζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της εταιρείας Νικόλαος Σάκος.
Επίσης στο πλαίσιο των γενικευμένων ερευνών για την υπόθεση της folli follie αναςύρθηκε από το αρχείο η σχετική δικογραφία για τη διαχείριση της υπόθεσης της folli follie από την επιτροπή Κεφαιαλογοράς. Η ανάσυρση έγινε από τον εισαγγελέα Σπ. Παππά που είχε κάνει την αρχειοθέτηση και η έρευνα θα διεξαχθεί υπό το φως των νέων δεδομένων.
Σημειώνεται ότι κατά την ανάκριση της υπόθεσης για τη folli follie και κατά τη διάρκεια ειδικού διαχειριστικού ελέγχου εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων ηλεκτρονικά μηνύματα του διευθυντού ασφαλείας της εταιρείας προς τον μεγαλομέτοχο, τότε, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, όπου γίνεται αναφορά σε παρεμβάσεις υπουργών (Φλαμπουράρης, Χαρίτσης και Στ.Αραχωβίτη) υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ παράλληλα υπάρχει ειδική αναφορά για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του τότε βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος χαρακτηρίζεται «μπροστάρης» στην προάσπιση των συμφερόντων της εταιρείας και αναφέρεται και το ποςό των 80 χιλιάδων ευρώ, για το οποίο ο ίδιος ο πρώην βουλευτής έχει δηλώσει ότι ήταν χορηγία για νοσοκομείο της περιοχής του.
Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Στ.Αραχωβίτη, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για άρση της ασυλίας του και όχι με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών που κινείται για τους άλλους δύο πρώην υπουργούς Αλ.Φλαμπουράρη και Αλ. Χαρίτση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.