- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Covid-19 - ΕΚ: Ενέκρινε δέσμη μέτρων για τις περιφέρειες της ΕΕ
Με στόχο την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών της κρίσης του νέου κορωνοϊού
Επιπλέον ενισχύσεις προς τις περιφέρειες της ΕΕ με σκοπό την αντιμετώπιση των κοινωνικών και υγειονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού
Το ΕΚ ενέκρινε την πρωτοβουλία REACT - EU, μια δέσμη μέτρων με προϋπολογισμό ύψους 47,5 δισ. ευρώ που σκοπό έχει να συμβάλει στην αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών της κρίσης του νέου κορωνοϊού στις περιφέρειες της Ε.Ε. Η πρωτοβουλία εγκρίθηκε με 654 ψήφους υπέρ, 23 κατά και 17 αποχές.
Οι ενισχύσεις θα διατεθούν μέσω των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ. Συνολικά προβλέπονται 37,5 δισ. ευρώ για το 2021 και άλλα 10 δισ. ευρώ για το 2022. Προβλέπεται επίσης η δυνατότητα αναδρομικής χρηματοδότησης μέσω του REACT - EU για έργα που υλοποιούνται από την 1η Φεβρουαρίου 2020, ενώ οι πόροι θα μπορούν να δαπανηθούν μέχρι το τέλος του 2023.
Τα κράτη μέλη θα μπορούν να διαθέτουν μέρος των χρημάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, την Πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων, καθώς και σε διασυνοριακά προγράμματα (Interreg). Οι επενδύσεις θα επικεντρώνονται στους τομείς που πλήττονται περισσότερο από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.
Η πρωτοβουλία REACT-EU είναι μια πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να αντιμετωπιστεί ο οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού. Λαμβάνει τη μορφή τροποποίησης στον κανονισμό περί κοινών διατάξεων, ο οποίος αποτελεί το νομικό πλαίσιο που διέπει την πολιτική συνοχής για την περίοδο προγραμματισμού 2014-2020.
Είχαν προηγηθεί δύο προτάσεις σχετικά με την πολιτική συνοχής, η Πρωτοβουλία Επενδύσεων για την Αντιμετώπιση του Κορωνοϊού (CRII) και η Πρωτοβουλία Επενδύσεων για την Αντιμετώπιση του Κορονοϊού+ (CRII+) , με τις οποίες τροποποιήθηκαν οι κανόνες για τις περιφερειακές δαπάνες προκειμένου να διευκολυνθί η ανάκαμψη. Οι πόροι της πρωτοβουλίας θα προέλθουν από το Next Generation EU, το Μέσο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι
Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να μην πληρώσετε επιπλέον φόρο έως 50%
«8 χρόνια δεν έχει προκύψει τίποτα σε βάρος του» σημειώνει ο υπουργός Υγείας
«Κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από τις δημοσκοπήσεις»
Η συγγνώμη στον 87χρονο από τον Άδωνι Γεωργιάδη
«Σήμερα μπορούμε να πούμε, με δικαιολογημένη υπερηφάνεια, ότι η θέση της Ελλάδας είναι πολύ διαφορετική» είπε ο πρωθυπουργός
Ο υπουργός Άμυνας βρέθηκε στην «καρδιά» της αεροπυρόσβεσης
Υπογράμμισε δε ότι «αυτή ακριβώς η πολιτική είναι δείγμα λαϊκισμού»
Το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο MiCA ενισχύει την εποπτεία, τη διαφάνεια και την προστασία των επενδυτών
Με αφορμή την απόφαση του να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η συμφωνία που υπέγραψαν σήμερα στη Σόφια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ivan Demerdzhiev
Με αφορμή την κόντρα με τον Μάριο Σαλμά
Την τελική απόφαση καλείται να λάβει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε υπόγεια συνεννόηση μεταξύ του ΚΚΕ και της Νέας Δημοκρατίας
Στα 5,32 δισ. ευρώ οι εισπράξεις στο πεντάμηνο
Η υπόθεση αφορά σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση
«Δεν κατάλαβε ποτέ ότι είναι άλλη η ευθύνη του Βουλευτή και άλλη του Προέδρου ενός κόμματος. Κρίμα»
Η τοποθέτηση Σαλμά και η ανάρτηση Γεωργιάδη
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό, αλλά οι αντιφάσεις και το παρελθόν του δημιουργούν ερωτήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.