Πολιτικη & Οικονομια

Σαμαράς – Βενιζέλος επιδιώκουν κατάργηση του μπόνους 50 εδρών

Το θέμα θα συζητηθεί στην συνάντηση της Πέμπτης;

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68943-138758.jpg

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, στην συνάντηση της Πέμπτης μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου αναμένεται να συζητηθεί η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συναντηθούν στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης ενώ νωρίτερα ο Σαμαράς έχει συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια.

Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών σημαίνει ότι: π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Αν ήταν βουλευτικές θα έπαιρνε 80 έδρες και με το μπόνους των 50 φθάνει τις 130 έδρες, με αποτέλεσμα να μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση σε συνεργασία με ένα μικρότερο κόμμα. Χωρίς τις 50 –βάσει αποτελέσματος ευρωεκλογών- θα έμενε στις 80 έδρες, με την Νέα Δημοκρατία στις 70 έδρες, παρά την διαφορά του 3,87%. Αυτό θα καθιστούσε αδύνατο τον σχηματισμό κυβέρνησης, εκτός αν είχαμε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μέτωπο του ανορθολογισμού επανέρχεται
Το μέτωπο του ανορθολογισμού επανέρχεται

Ο λαϊκισμός επιστρέφει συνήθως μεταμφιεσμένος σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό. Στην ουσία του όμως παραμένει ο ίδιος: η υπόσχεση ότι η πραγματικότητα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY