- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωρικάκος: Έτσι θα λειτουργεί το Δημόσιο από τη Δευτέρα
Τα έξι μέτρα που θα ισχύουν για όσο διαρκέσει το lockdown
Έξι μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, όσον αφορά στη λειτουργία των δημόσιων Υπηρεσιών από τη Δευτέρα.
Τα έξι μέτρα τα οποία θα τηρηθούν κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων του Lockdown στις δημόσιες υπηρεσίες ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Τις τρεις εβδομάδες κατά τις οποίες η χώρα θα είναι σε lockdown, οι δημόσιες Υπηρεσίες θα λειτουργούν ως προς την «εξυπηρέτηση της κοινωνίας και της στήριξη της οικονομίας».
Αναλυτικά κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε τα εξής έξι μέτρα:
- Κάθε δημόσια υπηρεσία θα λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή του έργου της. Το πλάνο εργασίας λαμβάνει υπόψιν τις υγειονομικές εξελίξεις, την ανάγκη πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού αλλά και την προστασία των εργαζομένων. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε ο υπουργός, «ευνοούμε στο μέγιστο την τηλεργασία στις ειδικότητες που αυτό είναι εφικτό».
- Το ποσοστό των υπαλλήλων που θα εργάζονται με φυσική παρουσία στην Υπηρεσία, εξαρτάται από τους υλικοτεχνικούς πόρους. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ τους αλλά και η συνεχής χρήση μάσκας.
- Παραμένουν υποχρεωτικά τα τρία ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων: 7-3, 8-4 και 9-5. Πλέον, όμως, δίνεται η δυνατότητα εργασίας σε άλλες βάρδιες, ανεξάρτητα από το ωράριο λειτουργίας της Υπηρεσίας, για να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση αυτών αλλά και των ΜΜΜ. Για τις μετακινήσεις τους, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να επιδείξουν την ανάλογη βεβαίωση που μπορούν να κατεβάσουν από το μητρώο ανθρωπίνου δυναμικού του Δημοσίου.
- Μέτρα για τους υπαλλήλους με παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο. Σε αυτούς τους εργαζομένους θα δίνεται η δυνατότητα τηλεργασίας, εργασίας σε άλλο ωράριο, η εργασία σε μειωμένο ωράριο αλλά και η άδεια ειδικού σκοπού. Η απόφαση δεν αφορά γονείς με παιδιά στο Λύκειο.
- Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην προστασία της υγείας των εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως αυτές ορίζονται από τις αποφάσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Για αυτές τις κατηγορίες, υπάρχει δυνατότητα ειδικής άδειας απουσίας, ενώ προβλέπονται και διευκολύνσεις σε εργαζόμενους που έχουν παιδιά που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
- Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται μόνο για επείγουσες περιπτώσεις και αυστηρά μετά από ραντεβού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.